Archív esemény
Veszprémi Programiroda
Műfaj: egyéb
Józsa Tamás, Dankó Richárd, Gulyás Gergely és Németh Zoltán szerzői estje
Leírás
A négy fiatal zeneszerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemem ismerkedett össze egymással, a közös munkát 2018 tavaszán kezdték. Eltérő zenei érdeklődési körüknek, és látásmódjuknak köszönhetően négy teljesen eltérő, egyéni stílust jelenítenek meg műveikben.
Józsa Tamás alkalmazott zeneszerző, film,-és színházművészetben aktívan alkot, műveire a barokk és impresszionista hatások jellemzőek.
Dankó Richárd a Budapesti Bartók Konzervatórium egykori diákja, multiinstrumentalista, darabjaiban a magyar népzenei, valamint romantikus stílusjegyek a meghatározóak.
Gulyás Gergely elektronikus,- és alkalmazott zenével foglalkozik, számtalan színházi produkció zenei vezetője, darabjaiban merít a könnyűzene, jazz, és kortárs komolyzene világából is.
Németh Zoltán szintén a konzervatóriumban tanult, zongorista, több magyar,- és nemzetközi verseny díjazottja, művészetében megjelenik Bartók Béla örökségén túl a bécsi klasszikus, és a romantikus zenei hagyomány.
Az esten elhangzó darabok vokális,- és instrumentális szóló, valamint kamaraművek. A szerzemények zeneakadémiai évek alatt keletkeztek, magukba foglalják a művészek elmúlt fél évtizedének legjellemzőbb zenei elképzeléseit.
Előadók:
Józsa Dalma, Körmendi Johanna,Rozsnyói Judit- hegedű
Siklósi Kristóf - fuvola
Kósa Lőrinc - bariton
Tokárszky Máté - gitár

Jegyár: 800,- Ft.
ARCHÍV! Az esemény már véget ért!
2019.10.11.   |   péntek|   19:00
Kamaraterem
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK