Concertino: Stanley, Corelli, Vivaldi, Mozart, Britten
Veszprémi Programiroda
Műfaj: komolyzene  |  Műsoridő: 2ó 30p
Budapesti Fesztiválzenekar - Filharmónia Hangvilla bérlet 2021/2022
Leírás

A BFZ-t a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon. Az együttes a nemzetközi zenei élet legfontosabb koncerthelyszínein, a New York­i Carnegie Hallban és Lincoln Centerben, a bécsi Musikvereinban és a londoni Royal Albert Hallban is koncertezik. Állandó vendége a Mostly Mozart Fesztiválnak, a Salzburgi Ünnepi Játékoknak és az Edinburgh­i Nemzetközi Fesztiválnak. Két alkalommal nyerte el a Gramophone ­díjat. 2013­-ban Mahler 1. szimfóniájának felvételéért Grammy-­díjra jelölték, Mahler 5. szimfóniájának felvételéért 2014-­ben megkapta a Diapason magazin rangos díját, a Diapason d’Or-t, valamint az olasz Toblacher Komponierhäuschen­ díjat. Az Argentin Zenekritikusok Szövetsége 2016-­ban a BFZ-­nek ítélte oda a legjobb külföldi szimfonikus zenekarnak járó elismerést.

A Corellitől Brittenig ívelő koncerten az együttes tagjai számára kiírt Végh Sándor Verseny többszörös győztese, Szőke Zoltán kürtművész és a kezdetektől a BFZ-ben zenélő Kertész György csellóművész lép a zenekar kamaraegyüttese elé a virtuozitás, az intimitás és a letisztultság jegyében. A hangverseny első felében a barokk concerto három arcát ismerhetjük meg, majd Mozart komoly virtuozitást igénylő kürtversenye és – újabb másfél évszázadot ugorva – Britten műve szólal meg, amelyben a szerző saját gyermekkori kompozícióit gondolta tovább érett fejjel.

Előadók:

Budapesti Fesztiválzenekar
Kertész György - cselló
Szőke Zoltán - kürt
koncertmester: Pilz János

Műsor:

John Stanley: d-­moll concerto vonóskarra, Op. 2, No. 4
Corelli: D­-dúr concerto grosso, Op. 6, No. 1
Vivaldi: a-­moll csellóverseny, RV 419
Mozart: 3. Esz­-dúr kürtverseny, K. 447
Benjamin Britten: Simple Symphony, Op. 4

Az esemény védettségi igazolvány nélkül látogatható. 

Felhívjuk tisztelt közönségünk figyelmét, hogy az eseményre történő belépés szabályai továbbra is változhatnak a kormányzati intézkedések hatására. Kérjük, jegyvásárláskor vegyék figyelembe, hogy a rendezvények látogatásának szabályai a jegyvásárlás és a rendezvény időpontja között is megváltozhatnak!

Jegyár: 6.400 Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk. A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általuk szervezettt felnőtt hangversenyekre - bérletük felmutatásával - 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként. 

Váltson jegyet a Filharmónia Magyarország bérleteinek hangversenyeire, tartsa meg jegyét és tegyen szert akár 20-60%-os kedvezményre az évadban!
 
Az első jegyet teljes áron tudja megvenni, azonban ha bemutatja a sorozat korábbi jegyeit, a következő hangversenyre mindig újabb 10% kedvezményt kap a jegy árából. 

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

A rendezvény időpontja(i)
2021.12.15.   |   szerda|   19:00
Nagyterem
Jegyinformáció Jegyvásárlás
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
Közösségi média
Partnerek