Mendelssohn Kamarazenekar
Műfaj: komolyzene
Auer Fesztivál - Baráti Kristóf és Würtz Klára szonátaestje
Leírás

Baráti Kristóf és Würtz Klára szonátaestje

Auer Fesztivál – Veszprém

Egy véletlen zenei találkozás szülte, s azóta számtalan gyönyörű cd, és közös hangverseny fémjelzi Baráti Kristóf és Würtz Klára évek óta tartó együttműködését. Mire is van szükség ahhoz, hogy két művész megtalálja a közös hangot úgy, hogy eközben saját egyéniségét is megtartva tudjon jelen lenni a pódiumon? Hasonló zenei gondolkodás, hasonló zenei neveltetés, egymás gondolatai iránti különleges érzékenység, és sorolhatnánk még tovább, de nem biztos, hogy pontosan le tudnánk írni a szükséges feltételeket. Talán nem is kell, hogy mindent megmagyarázzunk, elég beülni e két művész hangversenyére, és megtapasztalhatjuk, milyen harmonikus, egymást támogató légkörben formálódnak fülünk hallatára ezek a remekművek.

Baráti Kristóf ma a világ élvonalába tartozó, egyik legkeresettebb hegedűművész, a legkiválóbb karmesterekkel és zenekarokkal lép fel a világ meghatározó hangversenypódiumain, a chicagoi Stradivari Társaság jóvoltából pedig az 1703-ban készített „Lady Harmsworth” Stradivari hegedűn játszik.

Würtz Klára – Kocsis Zoltán szavaival élve – igazi pódiumjelenség, s ezt Európától Japánig, Amerikáig megtapasztalhatja a közönség. Szólistaként és kamarazenészként is jelentős fesztiválok és koncertsorozatok meghívottja, lemezei a legrangosabb fórumokon kapnak méltatást.

Műsor:

BEETHOVEN: a-moll hegedű-, zongoraszonáta, No. 4, op. 23

BRAHMS: Á-dúr hegedű-, zongoraszonáta, No. 2, op. 100

FRANCK: Á-dúr hegedű-, zongoraszonáta, FW 8

Jegyárak:

I. kategória: 5000 Ft

II. kategória: 4000 Ft

III. kategória: 3000 Ft

A rendezvény időpontja(i)
2021.08.07.   |   szombat|   20:00
Nagyterem
Jegyinformáció Jegyvásárlás
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
Közösségi média
Partnerek