Pannon Várszínház jegypénztár zárva!
Pannon Várszínház jegypénztár zárva!
2019. június 11.
Kedves Vásárlóink! A Pannon Várszínház jegypénztára június 6-án és 7-én betegség miatt zárva tart. Nyitás: június 11. kedd. Megértésüket köszönjük!
részletek
Magyar Kórusok Találkozója a Hangvillában!
Magyar Kórusok Találkozója a Hangvillában!
2019. június 8.
Másodszor rendezi meg Veszprém Város Vegyeskara a Magyar Kórusok Találkozóját, ezúttal két erdélyi és egy budapesti kórus részvételével. Június 7-én pénteken este bemutatkozik Veszprém Város Vegyeskara kóruscsaládja, június 8-án szombaton pedig a hozzánk érkező vendégek adnak gálakoncertet. Sepsiszentgyörgyről érkezik a Cantus Firmus kórus, Kolozsvárról a Kolozsvári Magyar Gyermekkórus és Budapestről az Amadeus kórus. A szombati ünnepi koncertre a belépő 1.000,- Ft.
részletek
Gounod: Faust
Gounod: Faust
2019. június 2.
Fedezze fel az 1870-es évek Párizsának dekadens eleganciáját Gounod legkedveltebb operáján keresztül! David McVicar látványos előadásának főszerepeit olyan világsztárok alakítják, mint Michael Fabiano, Erwin Schrott és Diana Damrau. Bár már számos feldolgozás született a lelkét az ördögnek eladó Faustról, Guonod operája egyike a leginkább megrázóknak mind közül. Az örök fiatalságot és hatalmat áhító Faust szerepében Michael Fabiano látható, szerelmét, Margitot Diana Damrau alakítja, Erwin Schrott pedig az ördögi Mefisztó bőrébe bújik. Virtuóz főszerepek, hatalmas kórus, szenzációs díszletek, balett betétek és az eksztatikus finálé teszik ezt a művet az egyik leglátványosabb előadássá napjaink színházi világában. A francia grand opera műfaj nagyvonalúságára kitűnő példa David McVicar produkciója, melynek cselekményét az 1870-es évek Párizsába helyezték. A populáris opera legnépszerűbb, ikonikus dallamait ismert nemzetközi operacsillagok és a Royal Opera kórusa teszi teljessé. Faust: Michael Fabiano Mefisztó: Erwin Schrott Margit: Diana Damrau
részletek
MENDELSSOHN-BÉRLET – 5. koncert
MENDELSSOHN-BÉRLET – 5. koncert
2019. május 28.
FAURÉ: Masques et Bergamasques op 112 , CSAJKOVSZKIJ: Nocturne op. 19, No. 4, CSAJKOVSZKIJ: Variációk egy rokokó témára op. 33, szünet BARTÓK: Zene húros és ütőhangszerekre, ütőkre és cselesztára Közreműködik: PERÉNYI MIKLÓS Kossuth-díjas gordonkaművész A műsorváltozás joga fenntartva!
részletek
Szaxofon Kávéház Elmarad!
Szaxofon Kávéház Elmarad!
2019. május 25.
Kedves Vendégeink! A május 25-re meghirdetett Szaxofon Kávéház a Hangvilla Kávézójában program ütközés miatt elmarad. Megértésüket köszönjük!
részletek
A Mézga Család - zenés VÍGJÁTÉKA
A Mézga Család - zenés VÍGJÁTÉKA
2019. május 18.
A Magyar Televízióban 1968-ban bemutatkozó Mézga család c. rajzfilmsorozat azonnal az egész ország kedvence lett, történetén több generáció nőtt fel. Mézgáék a gyerekeken kívül a felnőtteket is lenyűgözték, a sorozatból több széria is készült, melyek rendre megdöntötték a nézettségi rekordokat. A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül végre színpadra 2019 áprilisában, Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével. A Mézga Család c. zenés színpadi vígjátékban a Romhányi – Nepp –Ternovszky nevekkel fémjelzett eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen a sorból Máris szomszéd sem maradhat ki, felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színen. A Mézga Család c. zenés vígjátékban az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. A szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia. Szűcs Gábor rendező kiemelte: „Ha egy rajzfilmsorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba, mi, a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek szülöttei gondolkodás nélkül vágnánk rá: Mézga Család. A több mint három évtizeden át töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat egy kedves, színes, a valóságosnál emberibb világot teremtett, amelybe jó érzés volt hétről hétre hazatérni. Mézga Géza és Paula, Aladár, Kriszta, Blöki, Maffia, Hufnágel Pisti és Máris szomszéd, Romhányi József és Nepp József remekül eltalált, felejthetetlen karakterei olyan valóságosak, hogy szinte lelépnek a képernyőről. Mi épp erre alapoztunk: a Mézga család karakterei keljenek életre a színpadon. Hiszem, hogy ez sikerülni fog, és a felhőtlen, zenés, szórakoztató előadás a fiatalokat is elrepíti egy térben és időben messzi, szebb világba, ami után ők is megértik, hogy mit jelent, ha a szüleiktől azt hallják: MZ/X, MZ/X, jelentkezz!” A Mézga Család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal is.
részletek
Fúvóskoncert a Hangvillában
Fúvóskoncert a Hangvillában
2019. május 9.
Jótékonysági koncertet ad a Magyar Légierő Zenekara, hogy a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar eljusson Bulgáriába, a "The Power of the Song" Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválra. A koncerten belehallgathatunk az ifjúsági fúvószenekar fesztiválon elhangzó műsorába. A zenekar 2016-ban alakult újjá, a karmesteri pálcát Zeitler Dénes vette át. A dinamikusan fejlődő csapat minden évben új repertoárral egészíti ki műsorát. Számos fellépésen arattak sikert, most pedig nagy ugrásként az Ifjúsági Fesztivált célozzák meg. Támogatói jegyek az alábbi árakon vásárolhatók: 1000,- Ft – Piccolo jegy 1500,- Ft – Trombita jegy 2000,- Ft – Tuba jegy 5000,- Ft – Ütős jegy
részletek
Győri Filharmonikus Zenekar - Haydn & Brahms
Győri Filharmonikus Zenekar - Haydn & Brahms
2019. május 8.
Műsor: J. Haydn: D-dúr szimfónia No. 10, Hob. I:10 W. A. Mozart: “Bella mia fiamma… Resta, o cara”, KV 528 J. Haydn: B-dúr mise (Missa brevis Sancti Joannis de Deo), Hob. XXII:7 J. Brahms: Nänie, op. 82 J. Brahms: Schicksalslied, op. 54 Győri Filharmonikus Zenekar Vezényel: Alpaslan Ertüngealp Közreműködik: Fodor Gabriella - ének Rákász Gergely - orgona Veszprém Város Vegyeskara (karigazgató: Erdély Ágnes)
részletek
Old Boys 40. - Születésnapi koncert
Old Boys 40. - Születésnapi koncert
2019. május 4.
Az Old Boys együttes 1979-ben alakult és azóta is tevékeny szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Nevük elsősorban az oldies zene (50-es, 60-as, 70-es évek angolszász zenéje) széles spektrumú, sok műfajt és eredeti előadót felölelő repertoárjuk magas színvonalú előadását jelenti a széles korosztályú hallgatóság számára. A ma 12 fős együttes műsora az oldies kor zenei palettájának szinte összes műfaját és előadói egyéniségét magában foglalja. (Rock and roll, pop, rock, blues, soul, country, stb.) A hat különböző szóló énekesi hang és a korlátlan vokál lehetősége mindig is nagyon széles skálájú „eredeti” hangzás elérését tette és teszi lehetővé az együttes számára. Az együttes folyamatosan bővíti repertoárját minden, nekik tetsző és tőlük jól megszólaló műfajban, előadóktól. Ma már a repertoár kiegészült mintegy 20 %-ban „frissebb kor” zenéjével is, egészen napjainkig. A 40 éves együttes eddig mintegy 7000 koncertet, fellépést tud maga mögött, melyekben előfordultak mindenféle fellépések szerte Európában: stadionos, sportcsarnokos óriás koncertek mellett sok-sok egyetemi és kis klubos fellépés, bálok, céges rendezvények, fesztiválok, stb. A műfaj és generációjuk „óriásaival” léptek fel együtt Európa különböző színpadjain. Előzenekarként Budapesten Chuck Berry, Jerry Lee Luis, Joe Cocker, külföldön Tremeloes, Johnny and the Hurricanes, Percy Sladge, Dave Clark Five, Spencer Davis Group, hogy csak néhányat említsünk.
részletek
Mendelssohn bérlet 4. koncertje május 2. és 3-án!
Mendelssohn bérlet 4. koncertje május 2. és 3-án!
2019. május 3.
BACH: C-dúr szvit BWV 1066 KANCHELI: Bridges to Bach MOZART: Serenata notturna K 239 RASKATOV: 5 perc Mozart életéből MOZART: Esz-dúr versenymű két zongorára és zenekarra K 365 Közreműködik: VÁRJON DÉNES Liszt-, és Bartók–Pásztory díjas zongoraművész SIMON IZABELLA zongoraművész
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK