Éneklő Magyarország
Éneklő Magyarország
2019. április 13.
Szeretettel várjuk a kóruszene kedvelőit az első Hangvillában rendezett megyei kórustalálkozóra, amelyen a kórusok egyéni műsorát sok közös éneklés színesíti. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA) szakemberei minősítő fokozatokat is megítélnek az azt kérő énekkarok számára. Délután 15:00 és 17:00 óra között 8 kórus ad műsort, melyre a belépés díjtalan. Az esti hangversenyen további 4 kórus muzsikál, többek közt a házigazda Veszprém Város Vegyeskara is, mely ezen az estén különleges minősítő műsorral lép színpadra. Jegyár a 19 órakor kezdődő koncertre: 1.000,- Ft
részletek
BETEGSÉG MIATT ELMARAD! - Magyar Költészet Napja a Hangvillában
BETEGSÉG MIATT ELMARAD! - Magyar Költészet Napja a Hangvillában
2019. április 11.
A Föl-földobott kő címmel a Makám zenekar ad koncertet Ady Endre halálának 100. évfordulója tiszteletére
részletek
Roy és Ádám - 20 éves jubileumi szimfonikus nagykoncert
Roy és Ádám - 20 éves jubileumi szimfonikus nagykoncert
2019. március 31.
Bizony már jó pár év eltelt azóta, hogy a Roy & Ádám zenekar berobbant a köztudatba, s ahogy a daluk is mondja, a csapból is ők folytak. 1998 májusa óta 7 albumot jelentetett meg a formáció, mely sikere azóta is töretlen. 2006-tól a Black-Outból jól ismert Csányi Zoli dobossal kiegészülve, trióként működnek, és járják az országot. Olyan slágerek, sikerdalok fémjelzik zenei pályájukat, mint ’A csapból is én folyok!’, a ’Trambulin’, a ’Feketén a hófehér’, a ’Csak 1 pillanat’, ’Az otthon itt van’, vagy éppen ’Az én órám másképp jár’. Számtalan szakmai díj, elismerés kisérte zenei útjukat. A zenekar idén ünnepli fennálásának 20. évfordulóját, melyet egy különleges, szimfonikus nagykoncerttel ünnepelnek meg a veszprémi Hangvillában. A legmeghatározóbb dalok eddig még soha nem hallott hangszerelésben csendülnek fel ezen a különleges estén, átfogó képet adva az elmúlt két évtizednek. Jegyárak: 3.200/3.700/4.200 Ft.
részletek
Kiev City Balett - Rómeó és Júlia
Kiev City Balett - Rómeó és Júlia
2019. március 30.
2019. március 30-án Veszprémbe érkezik a Kijev City Ballet társulata
részletek
Nyitva tartás változás!
Nyitva tartás változás!
2019. március 25.
Kedves Vendégeink! Március 25-én, hétfőn, a Pannon Várszínház jegypénztára 12:30 és 14:00 óra között zárva tart! Megértésüket köszönjük!
részletek
Honeybeast - Legyen tánc!
Honeybeast - Legyen tánc!
2019. március 21.
A Honeybeast mindig magasra teszi a lécet. A november 21-i teltházas szimfonikus Aréna koncertjüket követően most ismét egy teljesen egyedülálló dologgal rukkolnak elő. Jövő év februárjától áprilisig a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közös produkciójukat mutatják be országszerte. „Szeretnénk a koncertnek egy olyan ívet adni, hogy az ne pusztán dalok egymásutánja legyen, hanem amelyből egy történet bontakozik ki. Egy valós, mai, korunk kibogozhatatlan zagyvaságaira iróniával reflektáló történet.” – foglalja össze a koncepciót Bencsik-Kovács Zoltán, az együttes szerzője, gitárosa, aki mesélt nekünk az ötlet születéséről is: „Az Aréna után akartunk valami újat csinálni, és eszünkbe jutott, hogy a szimfonikusokat követően miért ne lehetne a következő lépés a tánc? A zenei mondanivaló mélyítésére és a produkció izgalmasabbá tételére nincs jobb út, mint ha összehozunk különböző művészeti ágakat. Körülbelül tizenöt éve rajongója vagyok Juronics Tamás munkásságának, és mivel mi is szegediek vagyunk, adta magát, hogy megkeressük a Szegedi Kortárs Balettet a közös projekt ötletével. A társulat elsőre nyitottsággal fogadott minket. Könnyűzenével már foglalkoztak előttünk, de kifejezetten poppal még nem. Nagyon motiváló lesz mind a két fél számára a közös munka, ráadásul úgy tudjuk, hogy a popzene és a kortárs tánc társítására nem sok példa van itthon." A tavalyi Symphoney turnéhoz hasonlóan most ismét intimebb, színházi környezetben koncertezik a Honeybeast a Szegedi Kortárs Balett kíséretében. A Legyen tánc! produkció szoros együttműködés eredménye lesz; a társulat már meg is kapta a dalok listáját, melyből kiválasztják a tánc koreográfiához legalkalmasabb darabokat.
részletek
Berecz András mesemondó estje
Berecz András mesemondó estje
2019. március 8.
1957-ben Budapesten született. Az első dalokat édesanyjától tanulta, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtöget. Élete különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is volt, hajszolt embertársai örömét keresgélő énekes, mesemondó lett. Óvodásoktól nyugdíjasokig, nevelőintézettől parókiáig mindenféle rendű és rangú ember "használ"- hazája az elszakadt részekkel, és a diaspóra is. Kedves dalai és meséi a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai. Felnőttekhez szólnak inkább. Sok lemezt, kazettát, CD-t, rádió- és televízió felvételeket készített itthon, Európában, USA-ban és Kanadában is. Tanított magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontoi York egyetemen, kanadai, amerikai táborokban. Mesét mondott tolmácsok segítségével kanadai, észt, francia, holland közönségnek is. Utóbb műfordítással is foglalkozik. "Életem különféle vargabetűi és hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő, énekes, mesemondó lettem. " Jegyár: 1.800,- Ft.
részletek
Libikóka - Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje
Libikóka - Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje
2019. február 27.
Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő. Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás: dalban, mesében, adomában mondva el. Zene, irodalom és színház éteri találkozása ez az este. Énekelt versek, a szerzők közös dalai, a Harminc év napsütés novellái, új írások, versek jazz kabátban, és persze remek anekdoták, melyek nem a sublótba valók. Hintázzanak velünk!
részletek
MENDELSSOHN-BÉRLET – 2. koncert
MENDELSSOHN-BÉRLET – 2. koncert
2019. február 8.
FARSANGI KONCERT február 6-7. „Karnevál és tündérmesék a zenében” Részletes műsor: Meglepetés… BÉRLET- ÉS JEGYÁRAK az 5 hangversenyre: Felnőtt bérlet: I. helyár: 18,000 Ft, II. helyár: 13,000 Ft, III. helyár: 10,000 Ft Diák/nyugdíjas bérlet: I. helyár: 15,000 Ft, II. helyár: 11,000 Ft, III. helyár: 8,000 Ft Jegy 1 koncertre: I. helyár: 4,000 Ft, II. helyár: 3,500 Ft, III. helyár: 3,000 Ft
részletek
Verdi: Traviata
Verdi: Traviata
2019. február 3.
Közvetítés a londoni Royal Operaházból Richard Eyre rendező szemet gyönyörködtető produkciójában megalkotta a tökéletes előadást Verdi klasszikus operájából, melyben Violetta szerepében Ermonela Jaho mindenét feláldozza szerelméért. Alfréd szerepében Charles Castronovo látható, Germont Györgyöt az opera világsztár Plácido Domingo alakítja. A váratlan szerelem borzongásától a későn érkező, szívbemarkoló megbocsájtásig – Verdi műve, a La traviata nem véletlenül vált a világ egyik legkedveltebb operájává. A ragyogó Párizsban Alfréd beleszeret Violettába, a kurtizánba, ám a mélyben megbúvó titkok sötét folyama végű tragédiába torkollik. Az opera gazdag muzsikájában felcsendül a híres Brindisi és a buja ‘Sempre libera’ – amelyek az olasz opera legfülbemászóbb lírai áriái közé tartoznak. Richard Eyre vezetésével a Royal Opera művészei az érzelmek színes palettáját hozzák felszínre, a szerelem szédítő felfedezésétől a fájdalmas szembesítésen át egészen az elkerülhetetlen végkifejletig. Gazdag, korhű díszletek és jelmezek hangsúlyozzák a valós történeten alapuló cselekmény megrendítő erejét. Zene: Giuseppe Verdi Rendező: Richard Eyre Karmester: Antonello Manacorda Violetta: Valéry Ermonela Jaho Germont Alfréd: Charles Castronovo Germont György: Plácido Domingo Jegyár: 3.000,- Ft.
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK