Színház és buli a História Kertben!
Színház és buli a História Kertben!
2014. augusztus 18.
Ma délután 18:00-kor a Csalóka Péter című gyermekelőadást láthatják az érdeklődők, 20:00 órától pedig zenés-táncos előadás lesz, Csavard fel a szőnyeget! címmel, a Pannon Várszínház művészeivel, valamint sztárfellépőkkel: Gazdag Tibor, Vastag Csaba, Vastag Tamás. Helyszín a História Kert, esőhelyszín a Hangvilla Nagyterme.
részletek
Elkezdődött a jegyértékesítés Vekerdy Tamás előadására
Elkezdődött a jegyértékesítés Vekerdy Tamás előadására
2014. augusztus 18.
Máról kaphatók jegyek a szeptember 18-ai "Jól szeretni" című Vekerdy Tamás előadásra a Nyitott Akadémia szervezésében. A jegyek ára egységesen 2.300,- Ft., foglalásra nincs lehetőség.
részletek
Helsinki Strings a Hangvillában
Helsinki Strings a Hangvillában
2014. július 30.
Július 30-án, szerdán a Helsinki Strings finn vonószenekar ad koncertet a Hangvilla nagytermében este 8 órakor. A koncert ingyenes.
részletek
Auer Szimfonikusok Hangversenye a Hangvillában
Auer Szimfonikusok Hangversenye a Hangvillában
2014. július 21.
Jövő hétfőn, július 21-én este 19 órakor fellépnek az Auer Szimfonikusok a Hangvilla nagytermében.
részletek
ZONGORADAL
ZONGORADAL
2014. június 30.
"Tegyük rá a koronát, vegyünk egy csúcs zongorát!" :) Hallgassák szeretettel a Mozizenekar dalát, mely amellett, hogy egy nagyon jól hangszerelt és megírt dal, azért született, hogy Veszprémnek lehessen egy zongorája. Íme: http://youtu.be/sUkH2l-EJCc
részletek
Nyári programok itt-ott a Hangvilla művészeivel
Nyári programok itt-ott a Hangvilla művészeivel
2014. június 16.
A Hangvilla nagyterme elcsendesül a nyári hónapokra, de az itt dolgozó zenészek, színészek a meleg nyári hónapokban is szórakoztatják a nagyérdeműt. Részletesebben:
részletek
A kóruszene csúcsai
A kóruszene csúcsai
2014. június 13.
Péntek este a Hangvilla gyönyörű és kellemesen légkondicionált nagytermében lép fel a fantasztikus Liszt Ferenc Kamarakórus.
részletek
Hrabal 100
Hrabal 100
2014. június 11.
Hrabal sörkultúrális est a könyvhéten Bohumil Hrabalra emlékszik mostanában Csehország és túlzás nélkül egész Európa, hiszen az író most lenne 100 éves. A remek hangulatú könyvek nagymesterére emlékszik Veszprém városa is a Hangvillában, ahol június 11-én az egyik legjobb prágai söröző söreit és hermelinjét fogyasztva tekinthetik meg az érdeklődők az író életét bemutató képkiállítást és a róla szóló filmet. Közép-Európában először Veszprémben lesz megtekinthető az a Bohumil Hrabal cseh szerző és sör apostol életéről szóló film, amelyet az író híres Arany Tigris sörözőben székelő asztaltársasága is hitelesnek minősített. Hrabal most lenne 100 éves, Csehország szerte megemlékezések sora mutatja be életét és filozófiáját. A nagy írónak szenteli az idei könyvhetet Veszprém városa is. Ebből az alkalomból a szervezők egyszeri és megismételhetetlen sörkultúrális estet rendeznek a Hangvillában június 11-én. „Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy egyedülálló képanyagot sikerült szerveznünk az eseményre, hiszen a kerekasztal beszélgetés közben látható 300 fotót az a Thomas Mazal bocsátotta rendelkezésünkre, aki az egész Hrabal hagyatékot. A Hrabal könyveiben megjelenő életigenlés persze nem érthető cseh sörök nélkül, ezért az eseményre söreivel, csapjaival, csaposával és hermelinjével egyetemben kitelepül a prágai U Vystřelenýho oka (A kilőtt szemhez) kocsma is. A kilőtt szemhez nemcsak az egyik legjobb prágai söröző, de kulturális központ is, amelynek filozófus tulajdonosa Martin Bauer rész vesz a kerekasztal beszélgetésen is. A program fénypontja a Takže se stalo, že.. (Így történt, hogy..) című film vetítése lesz. „Oliver Malina Morgenstern című egész estés életrajzi filmje arról nevezetes, hogy ez az első olyan alkotás Hraballal kapcsolatban, amely nemcsak cseh nézők, hanem az író híres Arany Tigris beli asztaltársaságának tetszését is elnyerte...
részletek
Händel: Vízizene, Tűzijáték
Händel: Vízizene, Tűzijáték
2014. június 5.
Csütörtök este fél 8-kor a Hangvillában!
részletek
Építészet XXI. magazin
Építészet XXI. magazin
2014. május 26.
Rangos építészeti magazin készített kisfilmet a Hangvilláról. A Hangvilláról szóló rész 19 perc 46mp-nél kezdődik. https://www.youtube.com/watch?v=TRDvwBFQq6U
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK