Szaxofon Kávéház
Szaxofon Kávéház
2014. november 15.
Veszprém zenei életének immár 20 éve aktív szereplője a Swing-swing együttes, amely - ahogy neve is mutatja - a klasszikus tánczenei gyökerekhez nyúlt vissza repertoárja kiválasztásakor, és műsorát erre építve a teljes XX. századot felölelve mutatja be a legnépszerűbb zeneszerzők, előadók dalait. A zenekar tagjait az együtt zenélés öröme és érdekessége hozta és tartja össze, amelyek alapja, hogy a műfaji kötöttségeket és a játék szabadságát ötvözve mindig képes a megújulásra, a teremtésre, legyen szó komponált többszólamúságról vagy éppen improvizációkról. "How my heart is singing, while the band is swinging" - szól a dal, és reméljük közönségünkből is sokan ezzel az érzéssel fogják hallgatni műsorunkat.
részletek
Benkó Dixieland Band 15-én szombaton este 19 órakor
Benkó Dixieland Band 15-én szombaton este 19 órakor
2014. november 15.
A Benkó Dixieland Band majd hat évtizedes története végigkíséri a dixieland második világháború utáni népszerű korszakát. A zenekar már az első éveiben elkötelezte magát Louis Armstrong és New-Orleans zenei hagyományának ápolása mellett. Az együttes tagjai néha változtak, de a zenekar alapítója, Benkó Sándor zenei elkötelezettsége a mai napig töretlen. Útjukat számtalan érdekes történet, különleges utazások, páratlan találkozások kísérik. Ezen a koncerten Benkó Sándor egyéni előadásmódjában emlékezik erről a hosszú útról, mialatt a zenekar Armstrong és a műfaj legnépszerűbb számaival illusztrálja a felelevenített évek hangulatát.
részletek
Holle anyó
Holle anyó
2014. november 13.
A Holle anyó 2014. november 16-i bemutató előadására minden jegy elkelt. Azonban töretlen lelkesedéssel várunk mindenkit a legközelebbi előadásra, mely 2014. november 30-án vasárnap 11 órakor lesz, a Hangvilla kamaratermében!
részletek
Napra nap
Napra nap
2014. november 12.
Babaszínházi előadás a Kabóca bábszínház tolmácsolásában, november 12-én, délelőtt 10 órakor.
részletek
Nem tudhatom... Radnóti és korunk
Nem tudhatom... Radnóti és korunk
2014. november 9.
Radnóti Miklós halálának 70. évfordulója és a Holocaust Emlékév alkalomkából különleges műsort hallhatunk 2 színész és 3 muzsikus tolmácsolásában. 1944-ben egyik legkiemelkedőbb költőnk pontosan ezen a napon hunyt el. Az erős, intenzív és feledhetetlen est méltó tisztelgés lesz ezen a különleges évfordulón. Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó. Vers, próza és zene egyedi párbeszéde a műsor. A művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi produkciói teszik az előadást még különlegesebbé.A zenei improvizációk a prózában, versben elhangzott gondolatokat tovább viszik, reflektálnak azokra. Az esten Radnóti Miklós versein, napló részletein, korabeli írásokon, dokumentumokon kívül kortársainak versei is szerepelnek, mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnótihoz és korához, valamint korunkhoz, mindez különleges összeállításban és tolmácsolásban. Dramaturg és Rendező: Dés László és Mácsai Pál Az írásokból válogatott: Ferencz Győző Közreműködnek: Mácsai Pál Dés László Fullajtár Andrea Dés András Lukács Miklós
részletek
Újra Rumini, a gyerekek kedvenc egere
Újra Rumini, a gyerekek kedvenc egere
2014. november 9.
November 9-én, vasárnap 11-kor ismét Rumini előadás a nagyteremben. Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat!
részletek
Neoton Família koncert
Neoton Família koncert
2014. november 8.
November 8-án, szombaton fergeteges Neoton koncert a Hangvillában!
részletek
Fényfüzér - november 6-án, este 7-kor
Fényfüzér - november 6-án, este 7-kor
2014. november 6.
Az est címe India legnagyobb fesztiválját idézi, amikor a kis lámpások - melyeket minden háznál meggyújtanak ilyenkor - hírnökei a fény győzelmének a sötétség felett. Egyben tisztelgés az indiai klasszikus zene és tánc nagy tradíciója előtt, és új hajtás egy ősi, terebélyes fán… Észak-India klasszikus zenéjének és Dél-India klasszikus táncának találkozása. Debasish Ganguly kalkuttai szitárművész virtuozitása, mélyen gyökerező tradicionális tudása és szabad szellemisége kiegészül Mótyán Tibor kiváló tabla játékával, melyeknek méltó párja, Bittner Meenakshi Dóra egyedi, szuggesztív, kifinomult táncelőadása. Jegyár: 1200 Ft.
részletek
Kávészünet Slam turné
Kávészünet Slam turné
2014. november 3.
A Kávészünet zenekar és a Slam Poetry soron következő találkozása (a nagy sikerű Pécsi Est Café premier, és a fantasztikus miskolci Helynekemben tartott esemény után) a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér - Veszprém színpadán. Házigazda: Roland Wolfie Farkas (punnany massif) Sztárvendég és közreműködő: Saiid Akkezdet Phia (A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I.) Az esemény fényét emelik továbbá a odaLÖKött KÖLtészet (Slam Poetry Veszprém) slammerei. Jegyek kaphatók a Hangvilla jegypénztárában és online. Árak: 800 Ft elővételben, 1.000 Ft az esemény napján.
részletek
Pinokkió
Pinokkió
2014. november 2.
Vasárnap délelőtt 11-kor a Ziránó Színház vendégelőadása a Hangvilla Kamaratermében. Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat!
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK