Szaxofon Kávéház Elmarad!
Szaxofon Kávéház Elmarad!
2019. május 25.
Kedves Vendégeink! A május 25-re meghirdetett Szaxofon Kávéház a Hangvilla Kávézójában program ütközés miatt elmarad. Megértésüket köszönjük!
részletek
A Mézga Család - zenés VÍGJÁTÉKA
A Mézga Család - zenés VÍGJÁTÉKA
2019. május 18.
A Magyar Televízióban 1968-ban bemutatkozó Mézga család c. rajzfilmsorozat azonnal az egész ország kedvence lett, történetén több generáció nőtt fel. Mézgáék a gyerekeken kívül a felnőtteket is lenyűgözték, a sorozatból több széria is készült, melyek rendre megdöntötték a nézettségi rekordokat. A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül végre színpadra 2019 áprilisában, Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével. A Mézga Család c. zenés színpadi vígjátékban a Romhányi – Nepp –Ternovszky nevekkel fémjelzett eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen a sorból Máris szomszéd sem maradhat ki, felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színen. A Mézga Család c. zenés vígjátékban az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. A szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia. Szűcs Gábor rendező kiemelte: „Ha egy rajzfilmsorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba, mi, a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek szülöttei gondolkodás nélkül vágnánk rá: Mézga Család. A több mint három évtizeden át töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat egy kedves, színes, a valóságosnál emberibb világot teremtett, amelybe jó érzés volt hétről hétre hazatérni. Mézga Géza és Paula, Aladár, Kriszta, Blöki, Maffia, Hufnágel Pisti és Máris szomszéd, Romhányi József és Nepp József remekül eltalált, felejthetetlen karakterei olyan valóságosak, hogy szinte lelépnek a képernyőről. Mi épp erre alapoztunk: a Mézga család karakterei keljenek életre a színpadon. Hiszem, hogy ez sikerülni fog, és a felhőtlen, zenés, szórakoztató előadás a fiatalokat is elrepíti egy térben és időben messzi, szebb világba, ami után ők is megértik, hogy mit jelent, ha a szüleiktől azt hallják: MZ/X, MZ/X, jelentkezz!” A Mézga Család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal is.
részletek
Fúvóskoncert a Hangvillában
Fúvóskoncert a Hangvillában
2019. május 9.
Jótékonysági koncertet ad a Magyar Légierő Zenekara, hogy a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar eljusson Bulgáriába, a "The Power of the Song" Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválra. A koncerten belehallgathatunk az ifjúsági fúvószenekar fesztiválon elhangzó műsorába. A zenekar 2016-ban alakult újjá, a karmesteri pálcát Zeitler Dénes vette át. A dinamikusan fejlődő csapat minden évben új repertoárral egészíti ki műsorát. Számos fellépésen arattak sikert, most pedig nagy ugrásként az Ifjúsági Fesztivált célozzák meg. Támogatói jegyek az alábbi árakon vásárolhatók: 1000,- Ft – Piccolo jegy 1500,- Ft – Trombita jegy 2000,- Ft – Tuba jegy 5000,- Ft – Ütős jegy
részletek
Győri Filharmonikus Zenekar - Haydn & Brahms
Győri Filharmonikus Zenekar - Haydn & Brahms
2019. május 8.
Műsor: J. Haydn: D-dúr szimfónia No. 10, Hob. I:10 W. A. Mozart: “Bella mia fiamma… Resta, o cara”, KV 528 J. Haydn: B-dúr mise (Missa brevis Sancti Joannis de Deo), Hob. XXII:7 J. Brahms: Nänie, op. 82 J. Brahms: Schicksalslied, op. 54 Győri Filharmonikus Zenekar Vezényel: Alpaslan Ertüngealp Közreműködik: Fodor Gabriella - ének Rákász Gergely - orgona Veszprém Város Vegyeskara (karigazgató: Erdély Ágnes)
részletek
Old Boys 40. - Születésnapi koncert
Old Boys 40. - Születésnapi koncert
2019. május 4.
Az Old Boys együttes 1979-ben alakult és azóta is tevékeny szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Nevük elsősorban az oldies zene (50-es, 60-as, 70-es évek angolszász zenéje) széles spektrumú, sok műfajt és eredeti előadót felölelő repertoárjuk magas színvonalú előadását jelenti a széles korosztályú hallgatóság számára. A ma 12 fős együttes műsora az oldies kor zenei palettájának szinte összes műfaját és előadói egyéniségét magában foglalja. (Rock and roll, pop, rock, blues, soul, country, stb.) A hat különböző szóló énekesi hang és a korlátlan vokál lehetősége mindig is nagyon széles skálájú „eredeti” hangzás elérését tette és teszi lehetővé az együttes számára. Az együttes folyamatosan bővíti repertoárját minden, nekik tetsző és tőlük jól megszólaló műfajban, előadóktól. Ma már a repertoár kiegészült mintegy 20 %-ban „frissebb kor” zenéjével is, egészen napjainkig. A 40 éves együttes eddig mintegy 7000 koncertet, fellépést tud maga mögött, melyekben előfordultak mindenféle fellépések szerte Európában: stadionos, sportcsarnokos óriás koncertek mellett sok-sok egyetemi és kis klubos fellépés, bálok, céges rendezvények, fesztiválok, stb. A műfaj és generációjuk „óriásaival” léptek fel együtt Európa különböző színpadjain. Előzenekarként Budapesten Chuck Berry, Jerry Lee Luis, Joe Cocker, külföldön Tremeloes, Johnny and the Hurricanes, Percy Sladge, Dave Clark Five, Spencer Davis Group, hogy csak néhányat említsünk.
részletek
Mendelssohn bérlet 4. koncertje május 2. és 3-án!
Mendelssohn bérlet 4. koncertje május 2. és 3-án!
2019. május 3.
BACH: C-dúr szvit BWV 1066 KANCHELI: Bridges to Bach MOZART: Serenata notturna K 239 RASKATOV: 5 perc Mozart életéből MOZART: Esz-dúr versenymű két zongorára és zenekarra K 365 Közreműködik: VÁRJON DÉNES Liszt-, és Bartók–Pásztory díjas zongoraművész SIMON IZABELLA zongoraművész
részletek
A tavasz első Szaxofon Kávéháza a Hangvillában
A tavasz első Szaxofon Kávéháza a Hangvillában
2019. április 27.
Április 27-én, szombaton este 21 órakor élő kávéházi zene a Hangvilla Kávézójában!
részletek
Kiss Ádám duplázik!
Kiss Ádám duplázik!
2019. április 19.
Dumaszínház: Kiss Ádám - Beliczai Balázs A nagy érdeklődésre való tekintettel duplázik a dumaszínház, 18:00 és 20:30 órai kezdettel lehet meghallgatni a két humorbombát a Hangvillában!
részletek
Folkfonics - Két karodban lemezbemutató koncert
Folkfonics - Két karodban lemezbemutató koncert
2019. április 17.
A Folkfonics zenekar Két karodban című első albumának lemezbemutató koncertje, akusztikus felállásban. A Veszprémi Utcazene Fesztiválon ismerhette meg a veszprémi közönség a Folkfonicsot. A zenekar sajátos zenei világában népdal, irodalmi alkotások és saját dallamok keverednek alternatív pop-funk-swing köntösbe bújtatva. A finom vonós hangzás vagy az ujjal pengetett gitárjáték mellett dalaikban megjelenik az elektromos gitár által uralt rock is. Előadásaikra éppúgy jellemző a megihletett, csendes, ülős jelleg, mint a koncert második felére beinduló bulizós zenék. Ezen a koncerten négyfős felállásban, a gyönyörű hangú Farkas Krisztina szólóéneklésével lépnek fel. Jegyár: 1.500,- Ft.
részletek
Társasjáték délután a Hangvillában!
Társasjáték délután a Hangvillában!
2019. április 14.
Voltál már kincsvadász, görög istenség, kalóz, kém, western hős, birodalom építő vagy alkimista? Úgy értem gyerekkorod óta? Nálunk 1000+1 szerepbe bújhatsz a társasjátékok révén! Ha még nem jártál nálunk, mindenképp gyere el, mert BELÉPŐDÍJ NÉLKÜL tucatnyi játékot kipróbálhatsz egy délután alatt! Ha Te már ismered ezt a világot, hozd el ismerőseidet is egy igazán izgalmas játéknapra! Közel 200 játékból segítenek játékmestereink betanulni és játszani azzal a játékkal, ami ízlésedhez legközelebb áll. Vidám baráti és családias hangulat és fergeteges kikapcsolódás vár.
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK