Puccini: Bohémélet
Puccini: Bohémélet
2020. február 9.
A világ egyik legnépszerűbb operája Puccini klasszikus dallamaival és Richard Jones új rendezésében tér vissza a Royal Opera House színpadára. A 1830-as évek Párizsában játszódó, megható történetben Mimìt a bolgár szopráncsillag Szonja Joncseva, Rodolfót a világ vezető operaházaiban rendszeres fellépő amerikai tenorsztár, Charles Castronovo alakítja. Schaunard szerepében Nagy Gyula, a veszprémi születésű énekes!
részletek
Dr. Bánki György - Önszeretet vagy önimádat? Engem szeret vagy önmagát?
Dr. Bánki György - Önszeretet vagy önimádat? Engem szeret vagy önmagát?
2020. február 4.
Pszichoterápiával foglalkozó pszichiáter, író, publicista. Első önálló könyve, „A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról”, 2016-ban jelent meg. Jegyár: 2300 Ft
részletek
A Magyar Kultúra Napja - Fölszállott a páva gálaműsor
A Magyar Kultúra Napja - Fölszállott a páva gálaműsor
2020. január 21.
Az MTVA és a Hagyományok Háza közös szervezésében 7 alkalommal került megrendezésre a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny. 2 felnőtt, 2 gyermek, ismét két felnőtt, majd a tavalyi évben gyermek évadot kísérhetett figyelemmel ország-világ, kicsi és nagy. Most a 2019-es kispávák legkiválóbbjai által elevenedik meg eleink csodálatos zenei és táncos műveltsége, akik 296 produkció - mintegy 1200 fő – közül jutottak el egészen a középdöntőkig, döntőig. A Fölszállott a páva szervezői a versennyel tisztelegni kívánnak mindazok előtt, akik Bartók Béla és Kodály Zoltán szellemi örököseiként az elmúlt négy évtized alatt életben tartották nemzeti hagyományunk legősibb ágát, a népi kultúrát. Láthatunk majd énekes produkciókat, táncos szólistát, táncospárt, hangszeres szólistát és táncegyüttest, tehát minden kategória képviselteti magát ezen a napon. A zenekari kíséretet nem más, mint a Páva 2. évadából is ismert Bazseva Zenekar fogja szolgáltatni. Az est házigazdája az Örökös Aranysarkantyús táncos, Berecz István lesz, a Fölszállott a páva legelső évadának kategória győztese. Kallós Zoltán népzenekutatóra szavaival idézve: „Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk. Ez a kultúra őrzött meg minket ezer éven át Európában, ezeket a hagyományokat kötelességünk éltetni és továbbadni a következő nemzedékeknek”
részletek
MENDELSSOHN-BÉRLET – 2. koncert
MENDELSSOHN-BÉRLET – 2. koncert
2020. január 20.
„CSATÁK–VESZTESÉGEK” BIBER: Battalia (A csata) „Sonata di marche” BEETHOVEN: c-moll vonósötös, op. 104(a szerző átirata a c-moll op. 1, No. 3 zongorás trióból) SOSZTAKOVICS: Kamaraszimfónia op. 110a(Rudolf Barshai átirata a 8. vonósnégyesből) Előadja a MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR Művészeti vezető: KOVÁTS PÉTER Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész A műsorváltozás jogát fenntartjuk. BÉRLET-ÉS JEGYVÁSÁRLÁS PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYIRODÁJÁBAN (a Színház főbejáratától jobbra–Óvári u. 2.) H–P 8:00–14:00, tel/fax: (88)422–440, E-mail: jegyiroda@petofiszinhaz.hu PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYPÉNZTÁRÁBAN (a Színház előcsarnokában) H–P 10:00–13:00 és 14:00–18:00, tel: (88)424–235, Email: jegypenztar@petofiszinhaz.hu HANGVILLÁBAN (Veszprém, Brusznyai u. 2.) Veszprémi Programiroda pultjánál, H–P 9:00–17:00 (ebédszünet:12:30–13:00), illetve a koncertek napján, kezdés előtt egy órával. Tel.: (88) 889–179, E-mail: programirodajegy@hangvilla.com
részletek
Lovasi András: Tűzijáték délben
Lovasi András: Tűzijáték délben
2020. január 17.
A koncert gerincét az első szólóalbum (Bandi a hegyről, 2001) és a 2019 januárjában megjelent "Tűzijáték délben" című lemezek dalai adják. De válogatást hallhatunk az elmúlt 30 év munkásságából is. (Kispál és a Borz, Kiscsillag) Kicsit más köntösben, személyesebb hangvételben. Jegyár: 3.500,- Ft.
részletek
Hangvilla díj 2019 - Ünnepi koncert
Hangvilla díj 2019 - Ünnepi koncert
2020. január 11.
Tompos Kátya, Hrutka Róbert és az Antal Gábor Trió kapja az idei Hangvilla könnyűzenei díjat. Január 11-én este 7 órakor a három díjazott ad közös koncertet a Hangvilla Nagytermében. A Hangvilla könnyűzenei-díjasok koncertjét nemcsak Tompos Kátya és Hrutka Róbert sokoldalú és sokszínű alkotói együttműködése és a szakmailag jól képzett fiatal zenész generációhoz tartozó Antal Gábor Trio zenéje, hanem a három díjazott közös muzsikálása teszi egyedivé és megismételhetetlenné. Jegyár: 2.500 Ft. Minden jegy mellé két ajándék cd-t adunk ajándékba.
részletek
Veszprémi Programiroda ünnepi nyitva tartása
Veszprémi Programiroda ünnepi nyitva tartása
2020. január 2.
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy jegypénztárunk ünnepi nyitva tartása az alábbi: december 23. 9.00-15.00 december 24 – január 1. zárva Jegypénztárunk az előadások előtti egy órában nyitva tart.
részletek
Mendelssohn Kamarazenekar Újévi Hangversenye
Mendelssohn Kamarazenekar Újévi Hangversenye
2020. január 1.
Az óév búcsúztatása után nem marad más, mint az új esztendő köszöntése, hogy kellő lendülettel, örömmel és bátorsággal induljunk el az új úton. Titkos, vagy kimondott fogadalmakat kell betartanunk, bizonyítanunk kell magunk és mások előtt is, s mindehhez jókedvre és optimizmusra lesz szükségünk. A zene a legjobb, legtisztább forrás, ahonnan mindezt beszerezhetjük, ahonnan mindig lehet és kell is töltekeznünk. A hagyományos újévi koncert programjában a zeneirodalom különböző korszakaiból válogatott remekművek, és izgalmas kompozíciók szerepelnek. Indítsuk együtt önökkel és a Mendelssohn Kamarazenekarral az újévet január elsején este a Hangvillában! Jegyárak: 4.000, 3.500, 3.000 Ft
részletek
Pannon Várszínház nyitva tartás
Pannon Várszínház nyitva tartás
2019. december 31.
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy jegypénztárunk a következő napokon: 2019. december 7., 9., 14., 16. zárva tart. Ünnepi nyitva tartás december 23. 10.00-15.00 december 24-27. zárva december 30. 10.00-15.00 december 31 – január 1. zárva Jegypénztárunk az előadások előtt egy órával nyit az előadások helyszínén.
részletek
Veszprém Város Vegyeskara és a Mendelssohn Kamarazenekar hagyományos karácsonyi koncertje
Veszprém Város Vegyeskara és a Mendelssohn Kamarazenekar hagyományos karácsonyi koncertje
2019. december 21.
Városunk polgárainak 1980 óta zenés, ünnepi találkozója a Karácsonyi Koncert. A Veszprém Város Ének-és Zenekara által alapított hagyomány közel négy évtizede töretlen szeretetnek és népszerűségnek örvend. A karácsonyi ünnepkör muzsikája kimeríthetetlen kincses-zsák, amelyből minden évben új színekre hangokra, hangulatokra találunk. Idén az itáliai Velencébe kalauzoljuk hallgatóinkat, felcsendül -többek között Vivaldi Glóriája is. Ismét két este hallhatják Veszprém Város Vegyeskara és a Mendelssohn Kamarazenekar közös hangversenyét a Hangvilla hangversenytermében. Legyenek velünk a 40. Karácsonyi Koncerten is! Vezényel: Erdélyi Ágnes és Kováts Péter
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK