Traccs - Ördög Nóra & Nánási Pál
Traccs - Ördög Nóra & Nánási Pál
2020. február 27.
Traccs! Veszprém legújabb beszélgető-est sorozatának első vendégei Ördög Nóra és Nánási Pál, hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb sztárpárosa. Nem is csoda, hiszen meglepő őszinteséggel mesélnek családi életükről, és a valóságot is szívesen megosztják, nem kozmetikázzák az életüket.
részletek
Apja-fia - Berecz András és fiai
Apja-fia - Berecz András és fiai
2020. február 26.
"Az apja-fia műsorban egy családon belül rakjuk össze a táncot, a népdalt, a mesét és a zongoramuzsikát. Ritka, hogy ez a négy dimenzió egymás mellett, egy borkorban mutassa meg a magyar műveltségnek a különféle lehetőségeit: az örököltet, a kollektív kultúrát és a magas művészetet - ahogy magától bomlott ki, mindenféle kényszer nélkül, otthon, családi ünnepeken. Talán ez volna a lényeg ebben a műsorban: megmutatni, hogy ezek egy-gyökerűek. Az agynak és a szívnek különféle zugait érik utol. Amikor az emberi szó már kevés - szóljon a dal. Amikor az emberi hang már kevés, zengje el a húr, vagy a lyukas bot, amit ember a szájával soha nem tud elmondani - de hát ember van mögötte. Mikor már a zene is kevés, kirúgja az ember maga alól a széket, kezével, lábával, a testével kezd muzsikálni - tehát táncol." Berecz András
részletek
Meglepetés vendég a Farsangi koncerten!
Meglepetés vendég a Farsangi koncerten!
2020. február 25.
FARSANGI KONCERT Az idén 25 éves Cotton Club Singers lesz a sztárvendég a Mendelssohn Kamarazenekar hagyományos farsangi koncertjein. Az 1995-ben indult vokálegyüttes nagyszínpadokig, jelentős fesztiválokig, népszerű tévéműsorokig, számos sikeres lemezig jutott, fellépéseiket az énekes jazz műfajból csak keveseknek kijáró, popsztárokra jellemző rajongás övezte. Több átalakulás után 2009-ben vonult vissza a Cotton Club, de 2015 óta évente egy-két különleges alkalommal újra színpadra állnak. A Cotton Club Singers pályafutásának két legmeghatározóbb eseményén is a Mendelssohn Kamarazenekar működött közre. 1997-ben a Budai Parkszínpadon a Cotton Club Singers első nagy koncertjén, amelyből készült az első albumuk „Négy Gengszter” címmel, majd 2002-ben is, amikor Frank Sinatra dalait dolgozták fel közösen. Ebből egy dupla CD és DVD is készült, s ez hozta a legnagyobb sikert a Cotton Club Singers számára. Idén február 24-én és 25-én, két estén is előadják közös múltjuk legsikeresebb dalait. Az esten a Mendelssohn Kamarazenekar mellett közreműködik Kozma Orsi, Szűcs Gabi, Fehér Gábor, László Boldizsár, valamint a Cotton Club Band.
részletek
Puccini: Bohémélet
Puccini: Bohémélet
2020. február 9.
A világ egyik legnépszerűbb operája Puccini klasszikus dallamaival és Richard Jones új rendezésében tér vissza a Royal Opera House színpadára. A 1830-as évek Párizsában játszódó, megható történetben Mimìt a bolgár szopráncsillag Szonja Joncseva, Rodolfót a világ vezető operaházaiban rendszeres fellépő amerikai tenorsztár, Charles Castronovo alakítja. Schaunard szerepében Nagy Gyula, a veszprémi születésű énekes!
részletek
Dr. Bánki György - Önszeretet vagy önimádat? Engem szeret vagy önmagát?
Dr. Bánki György - Önszeretet vagy önimádat? Engem szeret vagy önmagát?
2020. február 4.
Pszichoterápiával foglalkozó pszichiáter, író, publicista. Első önálló könyve, „A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról”, 2016-ban jelent meg. Jegyár: 2300 Ft
részletek
A Magyar Kultúra Napja - Fölszállott a páva gálaműsor
A Magyar Kultúra Napja - Fölszállott a páva gálaműsor
2020. január 21.
Az MTVA és a Hagyományok Háza közös szervezésében 7 alkalommal került megrendezésre a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny. 2 felnőtt, 2 gyermek, ismét két felnőtt, majd a tavalyi évben gyermek évadot kísérhetett figyelemmel ország-világ, kicsi és nagy. Most a 2019-es kispávák legkiválóbbjai által elevenedik meg eleink csodálatos zenei és táncos műveltsége, akik 296 produkció - mintegy 1200 fő – közül jutottak el egészen a középdöntőkig, döntőig. A Fölszállott a páva szervezői a versennyel tisztelegni kívánnak mindazok előtt, akik Bartók Béla és Kodály Zoltán szellemi örököseiként az elmúlt négy évtized alatt életben tartották nemzeti hagyományunk legősibb ágát, a népi kultúrát. Láthatunk majd énekes produkciókat, táncos szólistát, táncospárt, hangszeres szólistát és táncegyüttest, tehát minden kategória képviselteti magát ezen a napon. A zenekari kíséretet nem más, mint a Páva 2. évadából is ismert Bazseva Zenekar fogja szolgáltatni. Az est házigazdája az Örökös Aranysarkantyús táncos, Berecz István lesz, a Fölszállott a páva legelső évadának kategória győztese. Kallós Zoltán népzenekutatóra szavaival idézve: „Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk. Ez a kultúra őrzött meg minket ezer éven át Európában, ezeket a hagyományokat kötelességünk éltetni és továbbadni a következő nemzedékeknek”
részletek
MENDELSSOHN-BÉRLET – 2. koncert
MENDELSSOHN-BÉRLET – 2. koncert
2020. január 20.
„CSATÁK–VESZTESÉGEK” BIBER: Battalia (A csata) „Sonata di marche” BEETHOVEN: c-moll vonósötös, op. 104(a szerző átirata a c-moll op. 1, No. 3 zongorás trióból) SOSZTAKOVICS: Kamaraszimfónia op. 110a(Rudolf Barshai átirata a 8. vonósnégyesből) Előadja a MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR Művészeti vezető: KOVÁTS PÉTER Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész A műsorváltozás jogát fenntartjuk. BÉRLET-ÉS JEGYVÁSÁRLÁS PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYIRODÁJÁBAN (a Színház főbejáratától jobbra–Óvári u. 2.) H–P 8:00–14:00, tel/fax: (88)422–440, E-mail: jegyiroda@petofiszinhaz.hu PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYPÉNZTÁRÁBAN (a Színház előcsarnokában) H–P 10:00–13:00 és 14:00–18:00, tel: (88)424–235, Email: jegypenztar@petofiszinhaz.hu HANGVILLÁBAN (Veszprém, Brusznyai u. 2.) Veszprémi Programiroda pultjánál, H–P 9:00–17:00 (ebédszünet:12:30–13:00), illetve a koncertek napján, kezdés előtt egy órával. Tel.: (88) 889–179, E-mail: programirodajegy@hangvilla.com
részletek
Lovasi András: Tűzijáték délben
Lovasi András: Tűzijáték délben
2020. január 17.
A koncert gerincét az első szólóalbum (Bandi a hegyről, 2001) és a 2019 januárjában megjelent "Tűzijáték délben" című lemezek dalai adják. De válogatást hallhatunk az elmúlt 30 év munkásságából is. (Kispál és a Borz, Kiscsillag) Kicsit más köntösben, személyesebb hangvételben. Jegyár: 3.500,- Ft.
részletek
Hangvilla díj 2019 - Ünnepi koncert
Hangvilla díj 2019 - Ünnepi koncert
2020. január 11.
Tompos Kátya, Hrutka Róbert és az Antal Gábor Trió kapja az idei Hangvilla könnyűzenei díjat. Január 11-én este 7 órakor a három díjazott ad közös koncertet a Hangvilla Nagytermében. A Hangvilla könnyűzenei-díjasok koncertjét nemcsak Tompos Kátya és Hrutka Róbert sokoldalú és sokszínű alkotói együttműködése és a szakmailag jól képzett fiatal zenész generációhoz tartozó Antal Gábor Trio zenéje, hanem a három díjazott közös muzsikálása teszi egyedivé és megismételhetetlenné. Jegyár: 2.500 Ft. Minden jegy mellé két ajándék cd-t adunk ajándékba.
részletek
Veszprémi Programiroda ünnepi nyitva tartása
Veszprémi Programiroda ünnepi nyitva tartása
2020. január 2.
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy jegypénztárunk ünnepi nyitva tartása az alábbi: december 23. 9.00-15.00 december 24 – január 1. zárva Jegypénztárunk az előadások előtti egy órában nyitva tart.
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK