INDUL A MENDELSSOHN-BÉRLET
INDUL A MENDELSSOHN-BÉRLET
2019. november 4.
A Mendelssohn Kamarazenekar legújabb bérleti sorozata veszi kezdetét november 4-én és 5-én a veszprémi Hangvilla koncerttermében. A koncertsorozat minegyik koncertje különleges élményt ígér, amihez világhírű szólisták és a zeneirodalom jelentős kompozíciói járulnak hozzá. A szólisták között találjuk a világ legsűrűbben foglalkoztatott hegedűművészét, a Kossuth-díjas Baráti Kristófot, aki az egyik legnépszerűbb hegedűversenyt, Mendelssohn e-moll hegedűversenyét fogja előadni, de Beethoven IV. szimfóniáját is ő fogja vezényelni. Baráti Kristófot több szál is fűzi a Mendelssohn Kamarazenekarhoz, hiszen nemcsak hogy szívesen lép fel a veszprémi kamarazenekarral, de az együttes vezetőjével, Kováts Péterrel közösen idén ősszel indítottak is egy új, művész-master osztályt a Liszt Ferenc Zeneakadémián, ahol együtt tanítják a fiatal tehetségeket. Hallhatjuk a zenekar élén a szintén Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművészt is, aki Mozart legkésőbbi zongoraversenyét fogja előadni. Igazi unikum, hogy Schönberg fantaszitkus, gigantikus késő-romantikus alkotása, a „Megdicsőült éj” most először hangzik majd el Veszprémben, s ezt a helyi zenetörténeti eseményt is a Mendelssohn Kamarazenekarnak köszönhetjük! A nagyszerű karrier előtt álló Junior Prima-díjas Devich Gergely Schumann a-moll gordonkaversenyének lesz a szólistája a sorozat „Fiatalság – Romantika” címet viselő nyitókoncertjén, de felcsendül Biber, Beethoven és Sosztakovics több máve is, és természetesen nem marad el a hagyományos Farsangi koncert sem, melynek műsora egyelőre maradjon meglepetés. Jegyek és bérletek a Hangvilla jegypénztárában válthatók. Az első koncert részletes programja: I. BÉRLETI HANGVERSENY Veszprém – Hangvilla november 4. (hétfő), 5. (kedd) 19:00 „FIATALSÁG – ROMANTIKA” JANAČEK: Szvit, JW VI/2 SCHUMANN: a-moll gordonkaverseny op. 129 SUK: Esz-dúr vonósszerenád op. 6 Közreműködik: DEVICH GERGELY Junior Prima-díjas gordonkaművész és a MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR Művészeti vezető: KOVÁTS PÉTER Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész
részletek
Élőkért és Holtakért
Élőkért és Holtakért
2019. október 30.
Jótékonysági koncert a Kálvin János parki református templom új közösségi terme javára
részletek
Bérlet időpont változás!
Bérlet időpont változás!
2019. október 25.
A Pannon Várszínház Páger bérletének november 8-ára meghirdetett Kőműves Kelemen előadása október 25-én pénteken lesz a Hangvillában, 19.00 órai kezdettel!
részletek
Elmarad! ByeAlex - Cselló és zongora
Elmarad! ByeAlex - Cselló és zongora
2019. október 19.
FONTOS KÖZLEMÉNY! A ByeAlex - Cselló és zongora koncert 2019.10.19-én, szombaton betegség miatt ELMARAD! Ezúton kérünk elnézést a közönségétől. Az eddig megvásárolt belépőket visszaváltják a jegyvásárlás helyszínén, az online vásárolt jegyek árát pedig automatikusan visszautalja a rendszer. Üdvözlettel a Szervezők Márta Alex szerzői estje Márta Alex (ByeAlex) szerzői estje, Demkó Mátyás klasszikus zongoraművész és Friderikusz Péter csellista kíséretében. ByeAlex, Slepp, Senkise és egyéb olyan dalok hallhatók majd, amelyekhez Alexnek meghatározó köze volt (van) a múltban/jelenben! Jegyár: 3.900,- Ft.
részletek
Bagdi Bella és zenekara - Élni jöttem
Bagdi Bella és zenekara - Élni jöttem
2019. október 12.
Bagdi Bella az élet tanításait zenésíti meg, melyben sajátos pozitív zenei és szövegvilágot alakított ki. A fergeteges buliról a latin fieszta-hangulat és a magukkal ragadó látványelemek gondoskodnak.
részletek
Józsa Tamás, Dankó Richárd, Gulyás Gergely és Németh Zoltán szerzői estje
Józsa Tamás, Dankó Richárd, Gulyás Gergely és Németh Zoltán szerzői estje
2019. október 11.
Különleges szerzői koncertet tartunk a Hangvilla kamaratermében október 11-én.
részletek
Budapest Klezmer Band
Budapest Klezmer Band
2019. október 10.
A Budapest Klezmer Band közel 30 éve szórakoztatja a közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát- medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek. A Budapest Klezmer Band megalakulása óta folyamatosan koncertezik Magyarországon és rendszeresen visszatérő vendége a külföldi zenei fesztiváloknak és kulturális rendezvényeknek. Európát többször is körbejárták, a tengerentúli országokban és Izraelben is élvezettel hallgatják humorral fűszerezett zenéjüket. A Budapest Klezmer Band 2000 óta 10 különböző rangos elismerést és díjat kapott. A „magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítésért” Kossuth díjjal is kitüntetett Jávori Ferenc és zenekara az eltelt majd 30 év alatt jelentős ismertségre és lelkes rajongótáborra tett szert.
részletek
Kicsi Gesztenye Klub - A kaland folytatódik
Kicsi Gesztenye Klub - A kaland folytatódik
2019. október 5.
“A kaland folytatódik...” A Minimaxon már 9 európai országban s hazánkban is hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő zenés mesejáték egy felvonásos színpadi showja varázslatos hangulattal, karokat és lábakat rögvest megmozgató dalokkal vár mindenkit, ahol a nevetés garantált! Lehetsz kicsi vagy nagy, fiú vagy lány, szülő vagy nagyszülő… a jókedv nem marad el! S az is biztos, hogy velünk énekelsz majd! Ismerd meg szereplőinket, Napsugarat, Olly-t, Lufipofit és Gesztenyét, akik a 4 őselemet szimbolizálva (víz, tűz, levegő, föld) a bájos Lizával kalauzolják el a Gyerekeket szellemes párbeszédekkel és csodás dalokkal, hogy átadják nekik a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket. A főszereplők segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva.
részletek
Jótékonysági koncert a Funthomas banddel
Jótékonysági koncert a Funthomas banddel
2019. szeptember 21.
A FunThomas Band jótékonysági koncertje az autista gyermekek és környezetük komplex megsegítésével foglalkozó AutiSpektrum Egyesület javára a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a História Hangvilla szervezésében. Kapunyitás 20:00 / Vacsora: 20:30 / Koncert kb. 21:30 órától
részletek
Aranyosi Péter és Badár Sándor
Aranyosi Péter és Badár Sándor
2019. szeptember 18.
Dumaszínház a Hangvillában szeptember 18-án! Aranyosi Péter: Tankmániás légpuska-tulajdonos, aki volt már akasztott ember is, persze csak viccből. Elszánt Diósgyőr-szurkoló, közönségszervező, a Rádiókabaré munkatársa, poén-gyáros, a Wekerle-telep egyetlen rúdtánc-idomárja. Borostás tanárember, noha csak hallgatóként látott katedrát. Komolytalan családapa. A számítógépes stratégiai játékok és a stand-up fellépések olykor napokra is elszólítják a gyermekei mellől. Vele van az erő, de érzi, nem jelent jót halottas kocsival érkezni az APEH-be. A Kabinet Rt. buli- és tömegzenekar jobb keze, az ember, aki bosszút forral a saját édesanyja ellen. Badár Sándor: A bakterházból indult, és bár az óta a pálya már nem kötött, mégis szinte mindenki humor vonalról ismeri. Többszöri átszállás után a sín-házból végül a Dumaszínházba érkezett, ahol segített letenni a talpfákat. Improvizatív humorista és karakterszínész, aki többrendbeli mozifilm-Szőkítéssel, illetve a szentesi humormaffia tagjaként, poénszervezetben elkövetett, folyamatos viccelődéssel vádolható. Karrierjét mindig is nagyban befolyásolta az állatokhoz fűződő viszonya, így a Boldog lovak mellett Papírkutyákat, egy Citromdisznót, sőt, még egy Vattatyúkot is Kontroll alatt kellett tartania, mielőtt megérintette volna A média diszkrét bája. Manapság hivatásszerűen beszél Badárságokat, és nem panaszkodik, hiszen már a mesebeli Afrika is behódolt neki. Ellenáll az idegen nyelveknek, pedig már egy olasz teleshop-nyelviskolát is elvégzett.
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK