Klasszikus zenei időutazás decemberben a Budapesti Fesztiválzenekarral

2021. november 17.
Klasszikus zenei időutazás decemberben a Budapesti Fesztiválzenekarral
Kamarazenekari formációban, három Végh Sándor Verseny győztes zenésszel érkezik a Hangvillába a világhírű magyar szimfonikus társulat.

December 19-én, a Filharmónia Magyarország bérletes sorozatának következő hangversenyén a világ tíz legjobb zenekara között számon tartott BFZ ad szerzőkőn és évszázadokon átívelő koncertet Veszprémben. A Concertino sorozatban már megszokott változatosságra számíthatunk ezúttal is: angol, itáliai és osztrák muzsika, eltérő korok és zenei iskolák elevenednek meg különleges szólóhangszerek közreműködésével.

John Stanley, Corelli, Vivaldi, Mozart és Benjamin Britten remekműveinek megszólaltatásában a zenekar társa lesz Szőke Zoltán kürtművész és Kertész György csellóművész. A kétszeres Gramophone-díjas társulat élére ezúttal a Liszt-díjas Pilz János koncertmester lép.

A hangverseny repertoárja egy közel 200 esztendős időtartamot ölel fel, Stanley Concertóját 1742-ben, míg a koncertzáró művet, Britten Simple Symphoneyját 1934-ben mutatták be. További különlegesség, hogy utóbbi kivételével az est során felcsendülő műveket eddig még egyszer sem játszotta a zenekar. 

A Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyére jegyek kaphatók jegypénztárunkban és online a jegymester.hu weboldalon. 
 
Borítókép: Kertész György csellóművész
 

 

vissza
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
Közösségi média
Partnerek