Péterfy Bori és a Love Band először a Hangvillában

2021. október 29.
Péterfy Bori és a Love Band először a Hangvillában
Legújabb turnéja keretében a hazai alternatív rock dívája a klubok és fesztiválok színpadai után meghódítja az ország koncerttermeit is.

November 12-én ad koncertet Veszprémben a jellegzetes, sanzonos hangzású dalairól könnyen felismerhető Love Band, akik az elmúlt másfél évtizedben új minőséget teremtettek a magyar könnyűzenében. 

Péterfy Bori színész-énekes zenei karrierje a sanzon, diszkó, tangó és reggae stílust keverő, - általuk csak kacat-popként definiált - zenét játszó Amorf Ördögök együttes feloszlása után a Tövisházi Ambrus zeneszerzővel és Tariska Andris dalszövegíróval közösen életre hívott Péterfy Bori & Love Banddel folytatódott. A sanzonhangzást és diszkó elemeket rock alapon tovább örökítő együttes már első stúdióalbumával is hatalmas sikert aratott: először arany, majd platinalemez lett. Ezen az albumon található több olyan sláger is, amely a Love Band máig legnépszerűbb dalai közé tartozik, mint a “Hajolj bele a hajamba” vagy a “Vámpír”.

Az alternatív rock, pszichedelikus pop és ősbeat színes egyvelege a frappáns szövegekkel és Bori szabad szellemű, vagány habitusával hamar a hazai közönség kedvencei közé repítette a zenekart. Színésznői rutinjából fakadóan Borinak vérében van a szerepcsere: sokszor ellenálhatatlan dizőz, néha vérszívó vámpír, máskor meg érzékeny, friss szerelmes tinilány bőrébe bújik úgy a klipekben, mint a színpadon is. 

2007 és 2020 között összesen hét nagylemezt adtak ki, legutóbbi a tavaly júliusban megjelent Szikra, amiről a jól ismert egyedi hangzásvilág mellett egyfajta lüktető, italo diszkós hangulat is visszaköszön.

Idén tavasszal pedig egy különleges koncertfilmmel rukkoltak elő, melyhez nem mindennapi helyszínt választottak. A Kelenföldi Erőmű több, mint 110 éve épült, használaton kívüli kapcsolótermében rögzített koncert a hátborzongatóan szép, sci-fi/steampunk látványvilág mellett egy soha nem látott Love Band műsort tár elénk, hiszen a felvételen olyan dalok is felcsendülnek, melyeket az együttes létezése óta eddig még sosem játszottak élőben. 

A Péterfy Bori & Love Band november 12-i koncertjére jegyek kaphatók személyesen jegypénztárunkban, vagy online a hangvilla.jegy.hu weboldalon. 

 

 

vissza
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
Közösségi média
Partnerek