Verdi Requiemje a Nemzeti Filharmonikusok és a Nemzeti Énekkar előadásában

2021. október 14.
Verdi Requiemje a Nemzeti Filharmonikusok és a Nemzeti Énekkar előadásában
Október 29-én érkezik a Hangvillába a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar közel 200 zenészének és énekművészének közös hangversenye a Győri Filharmonikus Zenekar bérletes sorozatában.

Rajna Martin, - a Győri Filharmonikus Zenekar újonnan kinevezett vezető karmestere - lesz annak az estnek a diringense, mely a Hangvillában valaha játszott legambíciózusabb klasszikus zenei produkciók egyikének ígérkezik. Egyszerre áll ugyanis színpadra a Magyarország legkiválóbb szimfonikus társulatai között számon tartott Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a játékukat kísérő, közel 100 énekesből álló Nemzeti Énekkar, élén Somos Csaba karigazgatóval. Nagyszerű szólistákból sem lesz hiány, a műsorban közreműködik Bakonyi Anikó (szoprán), Szántó Andrea (alt), Fekete Attila (tenor) és Cser Krisztián (basszus). 

A hangversenyen Guiseppe Verdi egyik legismertebb művét, az 1874-ben bemutatott Messa da Requiem gyászmisét hallhatja a közönség. Az összesen hét tételből álló zenemű megszületése meglepetésként érte a kortársakat, hiszen a karrierje során mindvégig operaszerzőként tevékenykedő Verdi élete második hangszeres darabja volt az Alessandro Manzoni olasz költő emlékére íródott Requiem. Az opera-szerű hangzásvilággal bíró mű bemutatójára Manzoni halálának első évfordulóján került sor a milánói San Marco székesegyházban. A hatalmas sikerű bemutatón maga a szerző, az akkor 61. életévében járó Verdi vezényelt. A mű Angus Dei tételéből a kortárs Liszt Ferenc zongoraátiratot is készített. 

Az október 29-i estet vezénylő Rajna Martin a fiatal magyar karmester-generáció egyik legkiemelkedőbb tehetsége. 2018-ban Junior Prima díjban részesült, a díj történetében legfiatalabbként, 2021. januárja óta pedig a Győri Filharmonikus Zenekar vezető karmestereként tevékenykedik, melynek élén Bartók: A Kékszakállú herceg vára című operával mutatkozott be idén szeptemberben. 

 

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar - Requiem hangversenyre jegyek kaphatók személyesen jegypénztárunkban és online a hangvilla.jegy.hu weboldalon.

(Borítókép: Rajna Martin / forrás: martinrajna.com)
 

 

vissza
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
Közösségi média
Partnerek