Kiss Tibivel az élen érkezik októberben a Budapest Bár

2021. szeptember 24.
Kiss Tibivel az élen érkezik októberben a Budapest Bár
Megújult repertoárral és a régi nagy kedvencekkel tér vissza egy év kihagyás után Magyarország legnépszerűbb örömzene-együttese.

Kiss Tibor, a Quimby zenekar frontembere, a hazai underground világ egyik legnagyobb sztárja csatlakozik október 16-án a cigányzenei feldolgozásaival ismertté vált Budapest Bár együtteshez. 

A fennállásának tizenhatodik évét töltő zenekar manapság már törzsközönséget tudhat magáénak Veszprémben, így nem csoda, hogy egyik kedvenc koncerttermükként tartják számon a Hangvillát. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.

Jegyek kaphatók a hangvilla.jegy.hu oldalon és személyesen jegypénztárunkban. 

(Borítókép: Farkas Róbert és Kiss Tibor / Fotó: Beliczay László / MTI)

 

vissza
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
Közösségi média
Partnerek