Világhírű kanadai rézfúvósok, Nemzeti Filharmonikusok és Hamar Zsolt - GYFZ 21/22

2021. szeptember 10.
Világhírű kanadai rézfúvósok, Nemzeti Filharmonikusok és Hamar Zsolt - GYFZ 21/22
Meghirdette új veszprémi évadát a Győri Filharmonikus Zenekar.
Az előző évekhez hasonlóan 2021-22-ben is kiválóságok sora várja a komolyzene szerelmeseit a GYFZ új évadjának kínálatában. Az ötrészes hangversenysorozatban a tengerentúli Canadian Brass, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Hamar Zsolt Liszt Ferenc-díjas karmester is színpadra áll a Hangvilla közönsége előtt.
 
A bérletsorozat október 4-i nyitóhangversenyén Dvořák "Az új világ" szimfóniáját a GYFZ és a már említett Canadian Brass rézfúvós kvintett közös műsora követi. Az 1970-ben Chuck Daellenbach és Gene Watts által alapított fúvósegyüttes 40 év leforgása alatt világhírnévre tett szert. Napjainkban már a legismertebb rézfúvós társulatok között tartják őket számon. Októberi koncertjükre Bachtól egészen a Beatlesig terjedő különleges repertoárral készülnek.
 
 
Az évad folytatásaként október 29-én, a sorozatban vendégként szereplő Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Nemzeti Énekkarral és kiváló magyar szólistákkal kiegészülve szólaltatja meg Verdi Requiem című művét. A 106 tagot számláló szimfonikus zenekar játékát Bakonyi Anikó (szoprán), Szántó Andrea (alt), Fekete Attila (tenor) és Cser Krisztián (basszus) énekhangja teszi még különlegesebbé.
 
A sorozat január 28-i folytatásában Hamar Zsolt karmesterrel a társulat élén Brahms és Dohányi Ernő műveivel lépnek közönség elé a Győri Filharmonikusok. Ezt követően február 26-án, immár a báli szezon hangulatához illeszkedve Berlioz Római karnevál című művének nyitányával, Dohányi: Változatok egy gyermekdalra című darabjával és nem utolsó sorban Csajkovszkij IV. szimfóniájával kápráztatják el hallgatóságukat. E nagyszerű művek megszólaltatásában Baross Ádám zongorista is közreműködik majd.
 
A hangversenyek sora április 25-én, a Francia "Klasszikusok" nevet viselő esttel zárul, amelyen Berkes Kálmán vezényletével Ravel művei mellett felcsendül majd Bizet, - a koncert fénypontját jelentő - Carmen szvitje is.
 
Változatosságból tehát az új évadban sem lesz hiány, ráadásul az idei GYFZ bérlet még ennél is többet kínál leendő tulajdonosainak. A bérlettel rendelkezők ugyanis díjmentesen élvezhetik a Győri Filharmonikus Zenekar és Veszprém Város Vegyeskara hagyományos karácsonyi koncertjét is.
 
Bővebb információ a bérletsorozatban szereplő hangversenyekről:
 
A 2021/2022-es évadra szóló GYFZ bérletek megvásárolhatók személyesen jegypénztárunkban, vagy online a hangvilla.jegy.hu oldalon. További információ: jegy@veszpremiprogramiroda.hu 
 
Borítókép: Canadian Brass (forrás: www.canadianbrass.com)

 

vissza
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
Közösségi média
Partnerek