360 fokos fény - és videóinstalláció a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztiválon

2021. augusztus 27.
360 fokos fény - és videóinstalláció a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztiválon
Az augusztus 31-én kezdődő XXIII. TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál keretében Veszprémbe hozza lenyűgöző fényművészeti alkotásainak mozgóképes verzióit a debreceni alapítású Lighthouse csapata.

Lighthouse fényművészeti szövetség a magyar és nemzetközi fényművészeti szcéna alkotó közösségének biztosít bemutatkozási platformot. A fény médiuma iránt érdeklődőknek szakmai együttműködési lehetőségeket kínál kulturális, edukációs és tudományos területeken. Ismeretterjesztő és tematikus eseményeivel a nagyközönség számára népszerűsíti a különböző fényművészeti műfajokat.

A közösség alkotásait eddig csak a debreceni Csokonai Színházban láthatta a nagyközönség ON című kiállításuk keretében. A TÁNC fesztivál a kezdetektől fogva az összművészeti jelleget képviseli, magához szólítva a kortárs táncművészethez kapcsolódó fotó-, film-, képző-, zeneművészet és az irodalom alkotásait. Ennek szellemében idén a fényművészek is bemutatkozási lehetőséget kapnak a közel egyhetes programsorozatban. 

A Hangvilla kamaretermében elhelyezésre kerülő mozgóképes alkotások közel 30 méter hosszan futják majd körbe az elliptikus kialakítású terem falait, ezáltal egyfajta mozgó körpalástot létrehozva a szemlélő körül. A monumentális fényshow ily módon képes megváltoztatni közönség térérzetét is. A lenyűgöző audiovizuális élményt kínáló installációt csütörtök éjszakai megnyitóján csodálhatják meg először az érdeklődők. 

Ezt követően a fesztivál időtartama alatt bárki számára ingyenesen látogathatóvá válik a különleges interaktív tárlat az alábbi idősávokban:

- 2021. szeptember 2. csütörtök, 21:30

- 2021. szeptember 3. péntek, 16:00-23:00

- 2021. szeptember 4. szombat, 14:00-23:00

Bővebb információ a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál programjairól és jegyvásárlással kapcsolatos információk a www.tancfesztivalja.hu weboldalon találhatók. 

Borítókép: Lighthouse.art / Facebook 

vissza
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
Közösségi média
Partnerek