Filmpremierek és közönségtalálkozók a Magyar Mozgókép Fesztiválon

2021. június 26.
Filmpremierek és közönségtalálkozók a Magyar Mozgókép Fesztiválon
Június 23. és 26. között rendezi a Veszprém-Balaton 2023 EKF és a Nemzeti Filmintézet az első Magyar Mozgókép Fesztivált. A három településen (Balatonalmádi, Balatonfüred, Veszprém) zajló négynapos programsorozat egyik fő helyszíne a Hangvilla lesz, ahol három magyar film premiervetítésére is sor kerül majd a fesztivál ideje alatt.

Június 24-én este 21.00 órától Herendi Gábor új filmje, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapuló Toxikoma premiervetítése lesz az első, amit a fesztiválközönség a Hangvilla Nagytermében széles-vásznon élvezhet.

Június 25-én pénteken további két premier várható. Ezen a napon a Hasadék című magyar dráma és Badits Ákos Űrpiknik című sci-fi vígjátéka kerül majd bemutatásra. Utóbbit a Freakin' Disco koncertje követi az Expresszóban.

A premiervetítéseken túl a Hangvilla Nagytermében tekintheti meg a közönség a Fényes szelek, a Pilátus, a Nincs parancs, a Szent Ignác útja, a Patthelyzet és az Éden című alkotásokat. Több film esetében a vetítés után és előtt lehetőség lesz találkozni a színészekkel,

Két blokkba rendezve pénteken és szombaton összesen négy rövid dokumentumfilm is levetítésre kerül, ezek a Népirtás Pozsonyligetfalun, a Trónfosztott Királyság, a Megbélyegezetten és a Vád Nélkül.

Pénteken 13:00-kor Jancsó Miklós filmrendező életét bemutató előadás várja az érdeklődőket, szombat este 19:30-tól pedig egy vetítéssel egybekötött beszélgetés keretében a Veszprémi Tévétalálkozók történetét eleveníti majd fel Molnár György filmrendező és Vörös Hajnalka főlevéltáros.

Közel 100 vetítés és számtalan kísérőprogram várja a filmek szerelmeseit június végén a Hangvilla mellett Veszprémben az Agóra Kulturális Központban, a Szentháromság téren, az Óváros téren és az Expresszóba, Balatonfüreden a Tagore sétányon, a Balaton Moziban és a Vaszary Villában, valamint Balatonalmádiban a Wesselényi Strandon.

A fesztivál részletes programját keressék a www.mozgokepfesztival.hu weboldalon és a helyszíneken fellelhető programfüzetekben.

A fesztiválon való részvétel ingyenes, de online előregisztrációhoz kötött.

(Borítókép: Magyar Mozgókép Fesztivál / Facebook)

vissza
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
Közösségi média
Partnerek