Filharmónia Magyarország bérletes hangversenysorozat 2021/22-ben is!

2021. június 14.
Filharmónia Magyarország bérletes hangversenysorozat 2021/22-ben is!
Folytatódik a Filharmónia Magyarország bérletes komolyzenei koncertsorozata a Hangvillában. A 2021/2022-es évadban olyan kiváló együttesek műsorát élvezheti a veszprémi közönség, mint az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus, a Capella Savaria, a Budapesti Fesztiválzenekar, a The King’s Singers, valamint a Concerto Budapest. Fantasztikus szólistákból sem lesz hiány a hangversenyeken, ugyanis a nagymúltú formációkhoz kiváló énekművészek mellett Kertész György csellóművész, Szőke Zoltán kürtművész és Várjon Dénes zongoraművész is csatlakozik az évadban.

Az évadot az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus nyitja szeptember 30-án csütörtökön. E két együttes tagjai Magyarország kiemelkedő régizenei specialistáivá váltak az évek során. Repertoárjuk gerincét a Gesualdótól Mendelssohnig terjedő periódus zenéje alkotja. Haydneum című előadásukban összesen négy művet hallgathat meg a közönség.

November 6-án a szombathelyi alapítású Capella Savaria csatlakozik a Purcell Kórushoz, hogy közösen adják elő Händel Theodora című művét. A Capella Savaria a legrégebbi, korhű hangszereken játszó kamarazenekar Magyarországon. Céljául a barokk és a klasszikus zene korhű előadását tűzte ki, felhasználva a kor dokumentumait.

A sorozat utolsó 2021-es koncertjét a Budapesti Fesztiválzenekar adja december 15-én. A BFZ-t a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon. Az együttes a nemzetközi zenei élet legfontosabb koncerthelyszínein, a New York­i Carnegie Hallban és Lincoln Centerben, a bécsi Musikvereinban és a londoni Royal Albert Hallban is koncertezik. Decemberi koncertjükön John Stanley, Corelli, Vivaldi, Mozart és Benjamin Britten műveit szólaltatják majd meg.

2022 első bérletes koncertjének keretében a brit The King's Singers lép színpadra március 17-én. Az együttest 1968-ban, a Cambridge-i King’s College diplomázott karénekes hallgatói alapították. Első koncertüket a dél-londoni Queen Elizabeth Hall-ban adták, azóta pedig világszerte a zenei kiválóságot képviselik. A formáció két kontratenor, egy tenor, két bariton és egy basszus énekesből áll.

Az évadot végül a Concerto Budapest hangversenye zárja 2022. április 11-én. A Concerto Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Előadásukban két Bartók és egy Beethoven művet hallgathat meg a közönség.

A 2021/22-es évadra szóló Filharmónia Hangvilla bérletek már megvásárolhatók a Hangvilla jegypénztárában, vagy online a www.jegymester.hu oldalon.

(Borítókép: The King's Singers)

vissza
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
Közösségi média
Partnerek