Helsinki Strings a Hangvillában

2014. július 30.
Helsinki Strings a Hangvillában
Július 30-án, szerdán a Helsinki Strings finn vonószenekar ad koncertet a Hangvilla nagytermében este 8 órakor. A koncert ingyenes.
A Helsinki Strings egy világszerte ismert vonós zenekar,amiben a Kelet Helsinki Zenei Intézet és a Sibelius Akadémia diákjai játszanak. Az életkoruk 10-20 közé tehető. A zenekart 1972-ben alapították a nemzetközileg is elismert zenepedagógusok Szilvay Géza és Csaba.Jelenleg Jukka Rantamaki a zenekar karmestere.
A Helsinki Strings 40 nemzetközileg elismert albumot adott ki, Finnlandia Records és Warner Classics fémjelzésével. A mai aktiv profik jelentős számban játszottak a Helsinki Strings tagjaként az elmúlt években, és sokan közülük nemzetközileg is híresek lettek. A Helsinki Strings Finnországot, a finn zenét és vonós pedagógiát ismertté tette az egész világon.
A zenekar karmestere Jukka Rantamaki hegedű tanulmányait Szilvay Géza tanítása alatt kezdte meg és a Sibelius Akadémián folytatta. Gyermekkorában Rantamaki volt a Helsinki Ifjúsági vonósok (Jelenleg Helsinki Strings) vezetője és 1987 óta a “Tapiola Sinfonietta” vezetője is.
A koncert ingyenes!
vissza
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK