Snétberger Ferenc és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertje március 11, 12-én

2014. március 11.
Snétberger Ferenc és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertje március 11, 12-én
MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
Közreműködik: SNÉTBERGER FERENC Liszt-díjas gitárművész
Műsoron: Snétberger Ferenc, Johannes Brahms és Felix Mendelssohn művei

Snétberger Ferenc világhírű gitárművész lesz a Mendelssohn Kamarazenekar soron következő hangversenyének szólistája. Snétberger Ferenc ma főként improvizációs művészetének és műfajokat átlépő játékának köszönhetően ismert. Repertoárját hazájának roma hagyományai, a brazil zene és a flamenco épp úgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz. Számos szólóalbuma jelent meg, s rendszeres vendége az európai, japán, koreai, indiai és Egyesült Államok-beli pódiumoknak.
1995-ben komponálta a Népem emlékére című, az emberi szenvedés elleni erőteljes hangvételű gitárversenyét, melyet hagyományos roma dallamok ihlettek. Ezt a kompozíciót – melyet 2007-ben, a Nemzetközi Holokauszt-emléknap alkalmából, az ENSZ New York-i székházában a Mendelssohn Kamarazenekarral közösen mutatott be a zeneszerző-gitárművész – a mostani, veszprémi közös hangversenyükön is megszólaltatják.
Jegyárak: 4000 Ft, 3500 Ft, 3000 Ft
Jegyeket, továbbá a koncertsorozat hátralévő hangversenyeire bérleteket a Petőfi Színház jegyirodájában hétfőtől csütörtökig 8:00–16:00 óráig, pénteken 8:00–14:00 óráig lehet váltani.
vissza
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK