Napfényes Karácsony - Veszprém Város Vegyeskara és a GYFZ közös oratórium estje
Napfényes Karácsony - Veszprém Város Vegyeskara és a GYFZ közös oratórium estje
2021. június 24.
1980 óta Veszprém Város Vegyeskara minden karácsonykor színpadra állt, hogy zeneszerető közönségét ünnepi muzsikával ajándékozza meg. 40 év ünnepi koncertjei után a 2020. év terveit felülírta a vírus, másféle az elcsendesedés, a várakozás is. Szeretnénk megünnepelni Megváltónk születését, barátainknak, rokonainknak muzsikát ajándékozni, kézfogással, öleléssel, maszk nélkül együtt lenni,ezért a várakozást meghosszabbítjuk, a hagyományt nem szakítjuk meg: 2021. június 24-én "Napfényes Karácsony" címmel előadjuk az ünnepi muzsikát! Beethoven és Poulenc műveinek megszólaltatásában társunk lesz a Győri Filharmonikus Zenekar Medveczky Ádám karmester vezetésével,szólistáink pedig Zemlényi Eszter énekművész és Füzesséry Zoltán zongoraművész lesznek.
részletek
Filmpremierek és közönségtalálkozók a Magyar Mozgókép Fesztiválon
Filmpremierek és közönségtalálkozók a Magyar Mozgókép Fesztiválon
2021. június 23.
Június 23. és 26. között rendezi a Veszprém-Balaton 2023 EKF és a Nemzeti Filmintézet az első Magyar Mozgókép Fesztivált. A három településen (Balatonalmádi, Balatonfüred, Veszprém) zajló négynapos programsorozat egyik fő helyszíne a Hangvilla lesz, ahol három magyar film premiervetítésére is sor kerül majd a fesztivál ideje alatt.
részletek
Júniusban első önálló estjével érkezik Ráskó Eszter a Hangvillába
Júniusban első önálló estjével érkezik Ráskó Eszter a Hangvillába
2021. június 17.
Aki hallotta már tudja, Eszter nem riad vissza semmitől. Első önálló estjén a vlog sorozatából is ismert kendőzetlenséggel mesél a nővé, partnerré, anyává válás rögös rumos meggyeiről, spandex nadrágjairól és róka imperszonátorairól.
részletek
Filharmónia Magyarország bérletes hangversenysorozat 2021/22-ben is!
Filharmónia Magyarország bérletes hangversenysorozat 2021/22-ben is!
2021. június 14.
Folytatódik a Filharmónia Magyarország bérletes komolyzenei koncertsorozata a Hangvillában. A 2021/2022-es évadban olyan kiváló együttesek műsorát élvezheti a veszprémi közönség, mint az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus, a Capella Savaria, a Budapesti Fesztiválzenekar, a The King’s Singers, valamint a Concerto Budapest. Fantasztikus szólistákból sem lesz hiány a hangversenyeken, ugyanis a nagymúltú formációkhoz kiváló énekművészek mellett Kertész György csellóművész, Szőke Zoltán kürtművész és Várjon Dénes zongoraművész is csatlakozik az évadban.
részletek
ELMÚLT IDŐKBŐL - Dante és Jeanne d’Arc ősbemutató a Hangvillában
ELMÚLT IDŐKBŐL - Dante és Jeanne d’Arc ősbemutató a Hangvillában
2021. június 7.
Június 7-én hétfőn a Hangvilla színpadán kerül bemutatásra a két részes, Tóth Péter és Baranyi Ferenc "Isteni pokol" című kantátájából, valamint Arthur Honegger és Paul Claudel "Johanna a máglyán" című dramatikus oratóriumából összeálló egész estés műsor.
részletek
Szabadtéri gyermekprogramok május utolsó vasárnapján
Szabadtéri gyermekprogramok május utolsó vasárnapján
2021. május 30.
Május 30-án vasárnap egész délelőttös gyermekprogramokkal várjuk a legkisebbeket és szüleiket a Hangvilla előtti térre. A 10 órakor kezdődő "Két kicsi pingvin" című bábjátékot először láthatja a közönség a Kabóca Bábszínház társulatának előadásában. A bábszínházi programot a Rutkai Bori Banda "Zsebtenger" című gyermekkoncertje követi 11.30-tól. A két programra külön-külön van lehetőség ingyenes jegyeket igényelni felnőttek és gyerekek számára egyaránt. A programot élőben is közvetítjük, így az előadás és a koncert akár online formában is követhető lesz délelőtt 10 órától a Veszprémi Programiroda Facebook oldalán. A helyszíni részvételhez ingyenes jegyek igényelhetők:
  • Személyesen a Veszprémi Programiroda jegypénztárában (a Hangvilla előcsarnokában) hétköznaponként 11 és 15 óra között.
  • Online a hangvilla.jegy.hu oldalon:
    10.00 - Kabóca Bábszínház - Két kicsi pingvin előadás: https://bit.ly/3hzznkN
    11.30 - Rutkai Bori Banda - Zsebtenger koncert: https://bit.ly/3uZllwK
Felhívjuk figyelmüket, hogy a hatályos jogszabályok értelmében a rendezvények nagykorúak számára csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogathatók. Kérjük ezt vegyék figyelembe a jegyek igénylése során! Az esemény oldala ITT érhető el. Facebook esemény: Gyermeknap a Hangvilla előtti téren
részletek
A Magyar Klasszikus Zene Napja
A Magyar Klasszikus Zene Napja
2021. május 27.
Idén öt éve annak, hogy elhunyt Kocsis Zoltán Liszt Ferenc- és kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója, az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb hatású magyar művésze. Hagyományteremtő szándékkal Kocsis Zoltán születésnapján indítja útjára A Magyar Klasszikus Zene Napja elnevezésű programsorozatot a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok, bevonva az ország számos együttesét és oktatási intézményét. Idén a Mendelssohn Kamarazenekar is csatlakozik az ünnepléshez. A május 27-én csütörtökön 19 órakor tartandó tv-felvételt nyilvánossá tesszük, melyre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! Helyszín: Hangvilla Nagyterem, 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2. Időpont: 2021. május 27. csütörtök 19:00 A tv-felvételen való részvétel ingyenes, de csak védettségi igazolvány bemutatásával látogatható. Helyfoglalás érkezési sorrendben, a terem befogadóképességének határáig. Műsor: FARKAS Ferenc: Piccola musica di concerto CSERMÁK Antal: Az intézett veszedelem, avagy a Haza szeretete JÁRDÁNYI Pál: Concertino hegedűre és vonószenekarra BARTÓK Béla: Román népi táncok
részletek
Május 4-én nyit a Hangvilla
Május 4-én nyit a Hangvilla
2021. május 17.
Kedves Közönségünk! A Hangvilla 2021. május 4-én, kedden nyitja meg kapuit. Az épületbe az érvényben lévő járványügyi szabályozásoknak megfelelően 18 éves kor felett kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek léphetnek be. Nyitva tartás: hétfő-péntek 11-től 15 óráig. A Hangvillában található szolgáltatások nyitva tartása: História Hangvilla Étterem Május 4-től 11.00 és 13.30 között tart nyitva. Veszprémi Programiroda jegypénztára Május 17-től 11.00 és 15.00 között tart nyitva. Bővebb információ: https://bit.ly/3efKRrU Pannon Várszínház jegypénztára Május 17-től 11.00 és 15.00 között tart nyitva.
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK