Fool Moon - 15 év
Fool Moon - 15 év
2017. március 19.
Hazánk első számú acapella együttese a Hangvillában. A Fool Moon hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese immár 15 évnyi sikertörténetet tudhat maga mögött. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella - azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene - soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót. Rendhagyó zeneóráik, mesterkurzusaik, tévés szerepléseik hatására Magyarországon az acappella zene előtérbe került, és egyre több acappella együttes megalakulásának mozgatórugója is. Eddigi pályafutásuk alatt 6 nagylemezt, 6 nemzetközi és magyar díjat, számos jelölést, elismerést, és a hazai zenei élet legnagyobb előadóival közös együttműködést mondhat magáénak. Nevükhöz fűződik a magyar popzene történetének első, rádiók által is játszott pop-acappella slágere is, a “Kettesben jó”, amely a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film végefőcím-dalaként csendült fel a hazai és külföldi mozikban. Ugyancsak a Fool Moon az első acappella formáció, mely A Dal c. Eurovíziós dalválogatóban szerepelt. Az együttes a második helyezésig menetelt saját, It Can't Be Over c. dalával, amely által az egész ország megismerhette őket és a műfajt.A koncerten a Fool Moon elmúlt 15 évének legmeghatározóbb dalait hallhatja majd a közönség.
részletek
Góbé Zenekar - Ünnepi koncert
Góbé Zenekar - Ünnepi koncert
2017. március 15.
A Góbé zenekar első ízben a Hangvilla színpadán, március 15-én! A hattagú budapesti Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja, lazán és izgalmasan kapcsolja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel.
részletek
Perényi Miklós koncertje március 13-án!
Perényi Miklós koncertje március 13-án!
2017. március 13.
Perényi Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar Műsor: G. Rossini: Semiramis - nyitány J. Haydn: D-dúr csellóverseny, Hob. VIIb:2 J. Brahms: IV. (e-moll) szimfónia, op. 98 Vezényel: Berkes Kálmán Közreműködik: Perényi Miklós - gordonka Rossini utolsó olasz operája, az 1823-ban Velencében bemutatott Semiramide művészien kidolgozott nyitánya a zeneszerzőre olyannyira jellemző, felhőtlenül vidám hangulattal, sziporkázó zenei ötletek valóságos kavalkádjával indítja a hangversenyt. A csellórepertoár egyik legfontosabb darabja, Haydn D-dúr koncertje hitelességét jó ideig vitatták a zenetörténészek, ám mára kiegyenesedtek a kérdőjelek: a pompás versenymű valóban a klasszika nagy mesterének alkotása, melyet egyik legnagyobb élő interpretátora, Perényi Miklós előadásában hallani mindig kivételes élmény. A romantika, egyben a szimfonikus zene egyik legnagyobb remekműve, Brahms a zenetörténet egészét magába foglaló utolsó szimfóniája teszi fel a koronát az estre.
részletek
Pénztár zárva március 11-e szombaton!
Pénztár zárva március 11-e szombaton!
2017. március 11.
Kedves Érdeklődők! A Veszprémi Programiroda jegypénztára március 11-én szabadság miatt zárva tart. Következő nyitás március 14-én, kedden. Megértésüket köszönjük!
részletek
Hegedűs Endre Chopin - estje
Hegedűs Endre Chopin - estje
2017. március 10.
Hegedűs Endre a hazai és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert zongoraművésze a Hangvillában. Hegedűs Endre pályája 40 évet ölel át, több mint 3200 hangversenyen lépett fel, 39 CD és 6 DVD albumot jelentettek meg hazai és külföldi lemezcégek Hegedűs Endre játékával. Televíziós koncertfilmjeinek teljes hossza meghaladja a 35 órát. 20 nemzetközi zongoraverseny résztvevője volt, összesen 10 díjat nyert, többek közt Milánóban, Sydneyben és Budapesten. A Zeneakadémia nagytermének színpadán 70-szer, a budapesti Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében 13-szor volt egész estét betöltő önálló hangversenye. 14 elismerésben részesült Magyarországon, melyek közül a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztje, a Budapestért-díj és a 2014. márciusában kapott Kossuth-díj a legkiemelkedőbbek. Négy kontinens hallhatta játékát, Európa számtalan városa mellett Ausztráliában adott koncert-sorozatokat, ismételt visszahívásokkal. Japánban eddig 80-szor, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában 27 alkalommal vett részt koncert- és tanítási turnékon. Külföldön rendszeresen oktat és tart mestertanfolyamokat fiatal zongoristáknak.
részletek
Giuseppe Verdi: Nabucco
Giuseppe Verdi: Nabucco
2017. március 5.
Giuseppe Verdi: Nabucco Rendező: Elijah Moshinsky Karmester: James Levine Szereplők: Placido Domingo, Ljudmilla Monasztirszkaja, Jamie Barton, Russel Thomas, Dmitrij Beloszelszkij Ki ne ismerné a „Va, pensiero...” („Szállj gondolat...”) kezdetű kórusrészletet a Nabucco című operából? A feleségét és két gyermekét eltemető, élete mélypontján lévő fiatal szerzőt a legenda szerint ez a mondat ihlette az Itália második himnuszává vált kórusmű és a bibliai tárgyú opera megírására. A babiloni fogságban szenvedő zsidók és a magát istennek kikiáltó Nabucco története Verdi számára meghozta a világhírt. Jegyek már kaphatók jegypénztárunkban és online.
részletek
Mendelssohn Kamarazenekar Bérleti Koncertje
Mendelssohn Kamarazenekar Bérleti Koncertje
2017. február 26.
A Mendelssohn kamarazenekar bérletes évadjának 3. hangversenye a Hangvillában: Oláh Kálmán: The Michel Legrand Songbook Február 26. és 28-án.
részletek
Vad Fruttik és Likó Marcell a középpontban
Vad Fruttik és Likó Marcell a középpontban
2017. február 18.
Likó Marcell és a Vad Fruttik együttes, Géczi János, az Atheneaum Kiadó, a Pannon Várszínház és az Expresszó három egymáshoz kapcsoló rendezvényt szervez február 18 és 24 között a Hangvillában. Február 18-án 17.00 órai kezdettel a Hangvilla Kávézójában kerül sor Likó Marcell Énekelt és el nem énekelt dalok című kötetének veszprémi könyvbemutatójára. Ez alkalomból Likó Marcell és a kötetet szerkesztő Géczi János áll a nézők rendelkezésére. Ugyanezen a napon 19.00 órakor Géczi János-Likó Marcell-Vad Fruttik: A Bunkerrajzoló című életrekonstrukciójának előadása lesz a Hangvilla Színháztermében, a Pannon Várszínház társulatának előadásában. Február 24-én 21.30 órakor a Hangvilla Expresszójában kerül sor a Vad Fruttik együttes koncertjére. Az eseményekre szeretettel várjuk a közönséget, a könyvbemutatón a részvétel díjtalan, a színházi előadásra és a koncertre a Hangvilla jegypénztárában válthatóak jegyek.
részletek
A Bunkerrajzoló bérletszünetben közkívánatra: február 18-án!
A Bunkerrajzoló bérletszünetben közkívánatra: február 18-án!
2017. február 18.
Tekintettel a nagy sikerre, ismét színpadon a Bunkerrajzoló! Az azonos című, nagy sikerű könyv zenés színpadi változatának bemutatója Likó Marcell és a Vad Fruttik nemzedékét szólaltatja meg. Humor, költészet és mindenekelőtt – zene!
részletek
A szerelem művészete - Beszélgetés Nyáry Krisztiánnal
A szerelem művészete - Beszélgetés Nyáry Krisztiánnal
2017. február 15.
Beszélgetés Nyáry Krisztiánnal szerelemről, múzsákról és az életről Valentin nap alkalmából, a k3 klub szerevezésében. Február 15-én 18 órakor a Hangvilla konferenciatermében. Jegyek: 2.500,- Ft - február 10-ig, vagy a készlet erejéig 2.900,- Ft
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK