Csányi Sándor önálló estje
Csányi Sándor önálló estje
2017. október 15.
Az egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő? A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk, mégis hat férfitípus elevenedik mega színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ. Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok!
részletek
Reformáció 500
Reformáció 500
2017. október 11.
A szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar ünnepi estje a Hangvillában október 11-én 19 órakor. Műsor: Mendelssohn: II. (B-dúr) szimfónia („ Lobgesang”), op. 52. Brahms: Schicksalslied, op.54 Közreműködik: Jobbágy Anett, Gál Gabi, Varga Donát, Veszprém Város Vegyeskara (Karigazgató: Erdélyi Ágnes) Vezényel: Thomas Kornél
részletek
Dumaszínházzal indul az új évad!
Dumaszínházzal indul az új évad!
2017. szeptember 20.
Dumaszínház: Kis ember nagy gonddal jár Dombóvári István önálló előadása, vendég: Bellus István Az alacsony ember tényleg mindig kompenzál? Minden kisnövésűben ott lapul egy elfojtott Napóleon? Kimondhatjuk-e azt hogy létezik alacsonybűnözés? A mi komplexusaink vannak olyan jók mint a másoké? Többek között ezekre a fontos kérdésekre is keressük a választ Dombóvári István vadonatúj önálló estjében, melyben egyedül a poénok nem szállnak majd alacsonyan. Vidám közösségfejlesztő tréning vetítéssel, zenével közel másfél órában. Dombi garanciát vállal arra hogy ha az előadás végére nem száll el minden komplexusunk akkor végleg rögzül. Jegyár: 2.900,- Ft.
részletek
Újra induló balett tanfolyamok a Hangvillában!
Újra induló balett tanfolyamok a Hangvillában!
2017. szeptember 14.
Szeptembertől újra indul a klasszikus balett oktatás Viktoria Podolszkaja diplomás klasszikus balett pedagógus és koreográfus vezetésével. Telefonszám: 70/424-8271 valamint: www.balett-veszprem.hu
részletek
Pénztár zárva
Pénztár zárva
2017. augusztus 24.
Kedves Vendégeink! Augusztus 24-én, csütörtökön a Veszprémi Programiroda jegypénztára zárva tart. Megértésüket köszönjük!
részletek
Pannon Várszínház jegypénztár
Pannon Várszínház jegypénztár
2017. augusztus 18.
Kedves Vendégeink! A Pannon Várszínház jegypénztára a szokásostól eltérően augusztus 18-án, pénteken 10:30 és 13:00 óra között zárva tart! Megértésüket köszönjük!
részletek
Ránki Dezső és a Keller Kvartett közös koncertje
Ránki Dezső és a Keller Kvartett közös koncertje
2017. augusztus 6.
Csajkovszkij nem hiányozhat az Auer nevével fémjelzett fesztiválról, hát még az a mű, melyet Auer Lipót mutatott be, vitt sikerre. Csajkovszkij szextettje a kiegészített Keller Kvartett előadásában csendül fel Veszprémben, abban a városban, ahonnan elindulva egész Európán át Szentpétervárig vezetett Auer karrierje. A Keller Kvartett a rendkívül gazdag magyar vonósnégyeskultúra egyik legismertebb reprezentánsa, nemzetközi versenyek győztese, több hanglemez nagydíj kitüntetettje. Szoros kapcsolatot ápolnak a zeneszerző Kurtág Györggyel, rendszeresen műsoron tartják szerzeményeit, de a hiteles műértelmezés folyamatában más szerzők partitúráit is tanulmányozzák együtt. S ha mindehhez hozzátesszük, hogy a koncert második felében Schumann csodálatos Esz-dúr zongoraötösében Ránki Dezső lesz a Keller Kvartett partnere, kivételes koncertre számíthatunk. Ránki Dezső évtizedek óta töretlenül, meggyőző erővel és hittel halad előre a saját maga által kijelölt úton, melynek állomásait, felejthetetlen élményt adó koncertjeit a világ számtalan hangversenytermének közönsége várja, élvezi.
részletek
Vadim Repin és a Mendelssohn Kamarazenekar augusztus 6-án!
Vadim Repin és a Mendelssohn Kamarazenekar augusztus 6-án!
2017. augusztus 6.
Az idei fesztivál zárókoncertjére a mai hegedűs-világ kivételes személyisége, Vadim Repin látogat Veszprémbe, hogy játékával tisztelegjen Auer Lipót emléke előtt. Maxim Vengerov mellett ő az, aki a veszprémi születésű Auer által megteremtett és világsikerre vitt orosz hegedűiskola leghíresebb megszemélyesítője napjainkban. A legfiatalabb művész ő volt, aki a Queen Elizabeth Nemzetközi Hegedűversenyt megnyerte, játékát tüzes szenvedély, kikezdhetetlen technika, költészet és érzékenység jellemzik. Repin lenyűgöző hangszeres tudása, szerénysége, és nyitottsága a válasz arra, miért is ő az egyik legismertebb hegedűművész ma a világon. Veszprémi koncertjén Prokofjev g-moll hegedűversenyével lép színpadra, kezében az egykor Pierre Rode által használt, 1733-ban készült Stradivariussal. Yehudi Menuhin szavai jutnak az eszünkbe, aki a fiatal Repint hallva így nyilatkozott: „A legtökéletesebb hegedűs, akit valaha hallottam.”
részletek
Frankl Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar augusztus 5-én!
Frankl Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar augusztus 5-én!
2017. augusztus 5.
Ünnep ez a koncert, a magyar előadóművészet, ezen belül a zongoraművészet, a méltán híres magyar zenei képzés ünnepe. Olyan – Magyarországon ritkán hallható – művész ül a zongorához ugyanis, aki évtizedek óta a színpadról közvetíti azt a nemes magyar hagyományt, amin nevelkedett. Viszi tovább a Dohnányi Ernő, Fischer Annie, Vásáry Tamás által is képviselt kultúrát, saját művészetével élteti tovább ezt a gazdag hagyatékot. Bár fiatal kora óta külföldön – először Párizsban, majd Londonban – él, az egész világ tudja, hogy honnan indult, s milyen útravalót kapott a Liszt által alapított Zeneakadémiától. Frankl Péter azok közé az igaz művészek közé tartozik, akik számára a természetes előadásmód és az egyéni hang együttes jelenléte a zenélés alappillére. Nem tartozott soha semmilyen irányzathoz, interpretációit hallgatva az első pár ütem után egyszerre ismerjük fel a zeneszerzőt is, és őt, az előadóművészt is. A zenei uniformizálódás ellen professzorként is sokat tesz, ezért is fogadta el a Yale Egyetem meghívását.
részletek
A világhírű Ray Chen a Hangvilla színpadán!
A világhírű Ray Chen a Hangvilla színpadán!
2017. augusztus 4.
Ray Chen igazi „modern” művész. Gondolatairól, ötleteiről videókat készít, melyeket azonnal meg is oszt, szeret felfedezéseket tenni. Nincsenek titkai zenélés közben sem. Minden hang mögött ott érezzük az egyediséget, de a meggyőződést és az őszinte örömöt is. Mondhatjuk úgy is: épp ezek az ő titkai. Nem is csoda, hogy ekkora rajongótábora van, magával ragadó egyénisége minden koncertlátogatóra óriási hatással van. És akkor nem beszéltünk még hangszeres felkészültségéről! Egész fiatalon megnyerte a legnehezebbnek számító Queen Elizabeth Nemzetközi Hegedűversenyt.
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK