Újra indul a Mendelssohn bérlet!
Újra indul a Mendelssohn bérlet!
2017. november 28.
Az évad első bérletes koncertjei november 28, és 29-én! Műsor: GLUCK, HÄNDEL, DONIZETTI zenekari művei, dalai, áriái Közreműködik: ROST ANDREA, Kossuth-díjas énekművész A műsorváltozás joga fenntartva! BÉRLET- ÉS JEGYÁRAK az 5 hangversenyre: Felnőtt bérlet: I. helyár: 18,000 Ft, II. helyár: 13,000 Ft, III. helyár: 10,000 Ft Diák/nyugdíjas bérlet: I. helyár: 15,000 Ft, II. helyár: 11,000 Ft, III. helyár: 8,000 Ft Jegy 1 koncertre: I. helyár: 4,000 Ft, II. helyár: 3,500 Ft, III. helyár: 3,000 Ft PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYIRODÁJÁBAN (a Színház főbejáratától jobbra – Óvári u. 2.) H–P 8:00–14:00, tel/ fax: (88) 422–440, E-mail: jegyiroda@petofiszinhaz.hu PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYPÉNZTÁRÁBAN (a Színház előcsarnokában), H–P 10:00–13:00 és 14:00–18:00, tel: (88) 424–235, HANGVILLÁBAN (Veszprém, Brusznyai u. 2.) Veszprémi Programiroda pultjánál, H–P 9:00–17:00 (ebéd- szünet: 12:30–13:00), tel.: (88) 889–179, E-mail: programirodajegy@hangvilla.com Tavalyi bérletek megújítása: november 7. (kedd) – november 20. (hétfő). FIZETÉSI MÓDOK: készpénz, bankkártya
részletek
DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik
DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik
2017. november 25.
Az izgalmas program olyan vendégzenészek kíséretében szólal majd meg, akik hangszerükkel a Bootsie-féle elektronikus világ szintézisére képesek. Hip-hop ütemek, scratch, elektronika, film- és népzenei elemek, valamint jazz… Mindezek mesteri elegye alkotja a húsz éve a pályán lévő DJ-producer, Bootsie számait, melyek közül kedvenceiből exkluzív átiratokat készített eredendően kifejezetten a Müpa közönségének, melyet azonban nagy szeretettel mutat be a Hangvilla látogatóinak is.
részletek
Kormos Anett, Mogács Dániel és a Szomszédnéni Produkciós Iroda a Hangvillában
Kormos Anett, Mogács Dániel és a Szomszédnéni Produkciós Iroda a Hangvillában
2017. november 22.
Dumaszínház: Three Stars címmel humorest a Hangvillában november 22-én, 19 órakor!
részletek
MINDEN JEGY ELKELT! - Honeybeast - SYMPHONEY turné 2017
MINDEN JEGY ELKELT! - Honeybeast - SYMPHONEY turné 2017
2017. november 16.
A Honeybeast a tavalyi nagy sikerű Erkel Színházban tartott Symphoney koncertjével országos turnéra indul idén, az őszi-téli koncertszezonban, amely 7 nagyvárost érint és 2018 februárjában ér utolsó állomásához. A zenekar a turnét stílusosan az otthonában, Szegeden, a Nemzeti Színházban kezdi, de részese lehet a jól ismert dalok szimfónikus megszólalásának még Debrecen, Miskolc, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr, hogy aztán a pécsi Kodály Központba csendüljön föl utoljára a Legnagyobb Hős nagyzenekari hangszerelésben. Az olyan Honeybeast-slágereket, mint a „Maradok”, az „Egyedül”, a „Hetes”, a „Bódottá” vagy az „Így játszom” ezúttal nagyzenekari kísérettel hallgathatjuk meg. A vendégzenészekkel kibővített zenekart tizenhat fős vonóskar, és egy női kórus segíti ebben. „A zenei élményre, a megszólalásra koncentrálunk, nem annyira a rockos bulik hangulatára. Maradandó zenei és vizuális élményt szeretnénk adni a közönségünknek, és megköszönni az eddigi támogatást ezzel a produkcióval, amelyhez hasonló, hatalmas projektünk még nem volt. Az egész csapat lázban ég, rengeteg próba és előkészület előzi meg a turnét. A jól ismert dalok mellett olyan nóták is felcsendülnek, melyeket a turnékon nem játszunk, mert intimebbek, a zajos bulikon nem működnének, viszont a közönség és mi is szeretjük őket.” – meséli a Honeybeast-dalok szerzője, Bencsik-Kovács Zoltán. Természetesen a hangtechnikára és a vizuálra is kiemelt hangsúlyt fektet a zenekar sok-sok meglepetéssel. ..
részletek
Gájer Bálint - a "magyar Michael Bublé" - a Hangvilla színpadán
Gájer Bálint - a "magyar Michael Bublé" - a Hangvilla színpadán
2017. október 29.
Gájer Bálint - Swing & Pop Nagy izgalommal készül veszprémi koncertjére Gájer Bálint. Talán kevesen tudják róla, hogy a „magyar Buble” Veszprémben érettségizett, sőt a város legendás sportágában, a kézilabdában is itt próbálta ki magát először. A kollégiumi évek alatt alapította Six on the beach nevű első zenekarát, mely a Patrióta Lokál rendszeres fellépője volt akkoriban. Sok év telt el azóta, a veszprémi gimnazistából a „swing hercege lett” Bálint, de a város szeretete megmaradt. Ezért is olyan fontos számára a október 29-i, veszprémi koncert. „Úgy alakult, hogy új lemezem anyagát, bár viszonylag gyakran játszom Veszprémben, még nem tudtam elhozni eddig a veszprémi közönségnek. Nagyon várom már, hogy az új dalaim itt is megszólalhassanak, de természetes, hogy a régi nagy kedvencek is helyet kapnak majd a repertoárban. Lesz egy két igazi zenei csemege is, például Szécsi Pál vagy Charlie egy-egy slágerét úgy dolgoztuk fel, hogy azok a mi műsorunkba illeszkedve egészen új, máshol nem hallható színezetet kaptak.”-árulta el Bálint. A legújabb "Swing ’n Pop" albumának lemezbemutató koncertjét 600 néző előtt, óriási sikerrel Budapesten tartotta meg Gájer Bálint. Ősszel a 8 tagú zenekarával egy vidéki lemezbemutató turnéra indul, melynek harmadik állomása lesz október 29-én a Veszprémi Hangvilla. A legújabb nagylemez dalai mellett, az "Egyszerű az élet" című Fonogram díjas albumának dalai és a swing műfaj legismertebb slágerei is hallhatók lesznek a koncerten
részletek
Ferenczi György és az első Pesti Rackák
Ferenczi György és az első Pesti Rackák
2017. október 28.
Október 28-án a Hangvilla nagytermében: A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n'roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban, és humorban gazdag estét. Számos ponton utal a rock'n'roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.
részletek
Szentpétervári Balett Színház - Hattyúk Tava
Szentpétervári Balett Színház - Hattyúk Tava
2017. október 27.
A Szentpétervári Balett Színház előadása A színház vezetése egy több mint száz éves dinasztiából származik, akik az Orosz Balettben nagy szerepet játszottak. Az elmúlt 27 évben a csapat sikerrel mutatta be az Orosz Balett művészetét helyi és külföldi vendégeknek Szentpétervár legjobb színpadain. Eredetileg az előadásokat az Hermitage színházban, az Aurora Palota balett-termében és a Palace színházban tartották. A társulat hitvallása a következő: „Betartjuk a mozgás, a kifejezőerő és a tánc egyedülálló varázsa és spirituális kreativitása elveinek szigorú előírásait. A szakemberek tévedhetetlenül felismerik az orosz klasszikus balettiskola múltbeli elveihez való ragaszkodásunk valódiságát előadásaink során. Az Orosz Balettszínház életben tartja az Imperial Mariinszkij (Kirov) színház egyedülálló szellemiségét és hagyományait. Hosszú ideje tartó munkánk és előkelő koreográfiai stílusunk eredményeként megőrizzük a régi szentpétervári klasszikus remekművek dicsőségét, és biztosítjuk, hogy a közönséget visszavisszük a dicsőséges múltba.” A Hattyúk tava egy 2 részes, 2 órás klasszikus balettelőadás. Az előadás világpremierje 1877. február 20-án volt a moszkvai Bolshoi Színházban. A koreográfiát Julius Reisinger készítette. Szentpétervári bemutatójára 1895. január 15-én került sor a Mariinszkij Színházban. A Konstantin Szergejev koreográfiájával készült verziót pedig 1950. március 8-án mutatták be a leningrádi Kirov Színházban. A méltán világhírű előadást most a Hangvillában is láthatja a közönség.
részletek
Chopin és Liszt - két jóbarát
Chopin és Liszt - két jóbarát
2017. október 26.
Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt díjas zongoraművész hangversenye a Hangvillában október 26-án 19:00 órakor! Jegyárak: 2.900,-Ft. 3.500,-Ft. 4.100,-FT.
részletek
A Pál utcai fiúk bérletszünetben!
A Pál utcai fiúk bérletszünetben!
2017. október 19.
A nagy sikerre való tekintettel a Pannon Várszínház társulata ismét előadja A Pál utcai fiúk című Dés-Geszti-Grecsó musicalt október 19-én!
részletek
Csányi Sándor önálló estje
Csányi Sándor önálló estje
2017. október 15.
Az egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő? A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk, mégis hat férfitípus elevenedik mega színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ. Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok!
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK