“Másik évszakok” - Aleksey Igudesman és a Mendelssohn Kamarazenekar
“Másik évszakok” - Aleksey Igudesman és a Mendelssohn Kamarazenekar
2017. augusztus 3.
„A viccet komolyan kell venni, a komolyzenében pedig meg kell találni a humort” – vallja Aleksey Igudesman, aki kijárta a klasszikus hegedűiskolát, de komponál és vezényel is. A humort olyannyira komolyan veszi, hogy fellépésein – ahol gondosan felépített paródiákkal, zenei tréfákkal, viccekkel „támad” – a közönség a szó szoros értelmében dől a nevetéstől. Tehetségben persze nincs hiány, azonban zenei műveltségéről is tanúskodik a tény: pár mozdulattal és pár hanggal úgy figurázza ki pl. Mozart stílusát, hogy az nemhogy nem bántó, de a legtalálóbb is, amit eddig hallottunk. Ehhez elengedhetetlen a klasszikus zeneirodalom beható ismerete, de nekünk mégsem kell zeneértőnek lennünk ahhoz, hogy jól szórakozzunk. Fontos megemlíteni: soha nem a zenéből, hanem csak a zenével csinál viccet! S bár maga Igudesman remek színészi képességek birtokában van, koncertjein többször szerepelt már többek között a speciális humorérzékéről ismert John Malkovich amerikai színész, de Joshua Bell és Gidon Kremer hegedűművészek is. Egy biztos: a legkomolytalanabb estén a legkomolyabb humor vár ránk Igudesman közreműködésével.
részletek
Újra Auer Fesztivál Veszprémben!
Újra Auer Fesztivál Veszprémben!
2017. augusztus 2.
Újra Auer Fesztivál Veszprémben! 2017. augusztus 2–6. Idén immár harmadik alkalommal rendezik meg Veszprémben a világhírű, veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére az Auer Fesztivált, augusztus 2–6 között. A rendező Mendelssohn Kamarazenekar célja Veszprém gyönyörű városába elhozni azokat a művészeket, akik a klasszikus zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel. Az idei meghívottak sorát Vadim Repin vezeti, aki a veszprémi Auer Lipót által alapított világhíres orosz hegedűiskola élő hagyományának egyik legkiválóbb reprezentánsa. Veszprémbe érkezik Ray Chen, a legfiatalabb hegedűs generáció jeles képviselője, akit rajongótábora különleges felfedezésektől izgalmas koncertjei miatt az egész világon követ. Itt lesz Suyoen Kim, német-taiwani hegedűművész, aki Bach-szólóestet ad a Szent Mihály Bazilikában. Ránki Dezső közreműködésével fellép a Keller Vonósnégyes, de a fesztivál vendégművészei között üdvözölhetjük Frankl Péter zongoraművészt is, aki Beethoven G-dúr zongoraversenyét fogja előadni a fesztivál rezidens zenekara, a Mendelssohn Kamarazenekar társaságában. A fesztivál nyitókoncertjét a – Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István gordonkaművész által alapított – Auer Trió adja, előadásukban Schubert és Csajkovszkij műveit hallhatja majd a közönség. A legfiatalabbak is jelen lesznek az Auer fesztiválon: a sikert-sikerre halmozó veszprémi Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekart és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karrierirodája által támogatott fiatal tehetségeket is a fellépők között találjuk. A swing és a jazz is képviselteti magát idén: Tcha Limberger a Canarro együttessel muzsikál majd, de lesz még egy különlegesség: az elképesztő színészi, hegedűművészi és komikusi tehetséggel megáldott Aleksey Igudesman koncertje, aki a komolyzene és a veleszületett komolytalanság speciális keverékét mutatja majd be szintén a Mendelssohn Kamarazenekarral. A fesztivál révén Auer Lipót, aki ragyogó művészetével, tudásával Veszprémből indulva ragyogta be az egész világot, most világhírűvé teszi Veszprémet is. Töltsük együtt zenével ezeket az estéket az idén is! Auer fesztivál, augusztus 2–6-ig, Veszprémben!
részletek
Viktoria Podolszkaja által vezetett ARABESQUE Balett-Stúdió növendékeinek Gálaműsora
Viktoria Podolszkaja által vezetett ARABESQUE Balett-Stúdió növendékeinek Gálaműsora
2017. június 17.
Viktoria Podolszkaja diplomás klasszikus balett oktató és a Képesség és Tehetségfejlesztő Művészeti Magániskola növendékeinek évadzáró gálaműsora. Az eseményen fellépnek a Bóbita Óvoda és a Csillag úti Óvoda balettos óvodásai is.
részletek
Családi koncert 2017
Családi koncert 2017
2017. június 11.
Veszprém Város Vegyeskarának kóruscsaládja hagyományos évadzáró nyárköszöntő hangversenye. A vidám, sok közös énekléssel tarkított műsorban fellép Veszprém Város Vegyeskara, Vokálja, a "Dúdoló" népzenei műhely és a Kőris zenekar. Szeretettel várunk minden dalos barátot – köszöntsük muzsikával a nyarat! Jegyár: 1.000,- Ft.
részletek
Dr. Csernus Imre előadása Veszprémben
Dr. Csernus Imre előadása Veszprémben
2017. május 30.
Folyamatosan jelennek meg sikerlistás könyvei, azonban az olvasók számára sok kérdés marad nyitottan. Ezekre a kérdésekre próbál választ adni. Egyik rajongója írja: "Én azért imádom Csernus dokit, mert éppen a nyers-őszinteségével nagyon sok hibámra ráébresztett, sok hiányosságomat felismertem általa, és egyben az erősségeimet is.... Ezért még jó darabig el fogok járni az előadásaira, hogy minél több önismeretet, tudást magamba szívjak, és tanuljak akár mások hibáiból is...."
részletek
Révész Richárd Latin Trió
Révész Richárd Latin Trió
2017. május 25.
Hazánk első számú latin jazz triója tart lemezbemutató koncertet Veszprémben, a Hangvilla Kamaratermében. Műsorukon latin dalok jazzes feldolgozásai, jazz standardek latinos feldolgozásai, valamint saját dalok szerepelnek. Révész Richárd-zongora Fonay Tibor-nagybőgő, basszusgitár Czibere József-ütőhangszerek
részletek
Anyák napi Operettgála
Anyák napi Operettgála
2017. május 18.
A Monarchia Operett operett-revü show-ja méltán érdemelte ki a kritikusok szerint a "leglátványosabb magyar operett gála" címet. Az operett műfaja újra aranykorát éli, ezért a Monarchia Operett operett-revü show-ja hamar közönség-kedvenc lett itthon és külföldön. A társulat látványos, színvonalas gáláihoz évek óta hozzászokhatott a közönség. Fergeteges előadásaik nemzetközi színpadokon is sikert aratnak. Amerikában, Izraelben, Németországban , Erdélyben is a közönség kedvence lett. A kitűnő szólisták, zenészek, táncosok mellett felejthetetlen látványt nyújtanak a gyönyörű jelmezek, és produkció látványvilága. Kollár Péter Erik a show táncos-komikusa, akinek szereplése évek óta garancia a felhőtlen kacagásra. Az előadás így méltán érdemelte ki, a kritikusok szerint „a leglátványosabb magyar operett gála” címet. Hajmási Péter, Hajmási Pál; Szép város Kolozsvár, Cintányéros cudar világ, Te rongyos élet, Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád, Jön e velem nagysád shimmit járni, Délibábos Hortobágyon, stb. Ki nem ismerné ezeket a világhírű magyar dallamokat? A magyar operett komponisták örökérvényű, csodálatos melódiái meghódították a világot. És ezt teszik most is, az operett világ fiatal sztárjainak előadásában. A fiatal társulat céljául tűzte ki a világhírű, hungarikumnak számító magyar operett hagyományainak megőrzését, népszerűsítését. Az Anyák napi Operettgála sztárja Koós János lesz aki ezen az estén egy különleges szerepben az operettek kultikus alakjává válik. és elvarázsolja a nézőket mindenkit megkacagtató humorával és új repertoárjában a Csókos asszony dallamai is megszólalnak. Felhőtlen hangulat, pezsgő, kacagás, humor, vidámság, romantika, gyönyörű dallamok, látványos, pompás jelmezek. Mindez az operettek csodálatos szórakoztató világával, és világhírű melódiáival egy igazi „ungarishe vircsaft” kíséretében… Jegyárak: I. kategória: 4.900 Ft. (5. sor) II. kategória: 4.500 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor) III. kategória: 3.900 Ft. (15. sor)
részletek
Kiss Ádám a Hangvillában!
Kiss Ádám a Hangvillában!
2017. május 17.
Dumaszínház: Humor sapiens - a felegyenesedés hátrányai Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje a Hangvillában. Kiss Ádám: A Dumaszínház egyik legfiatalabb tagja, aki már akkoriban stand-upolt, amikor még nem is sejtette, hogy ez a műfaj létezik. Szalagavató-forradalmár, az iskolarádió fenegyereke. Gyerekkorában Fábry Sándor szeretett volna lenni. Tőle tudjuk, hogyan lehet lapostányérral pókerezni, miért visel napszemüveget a nap, és mit jelent a wellness-ajánlatokban a csokoládépakolás. A játékkonzol-függő humorfesztivál győztes, Kissfilm rendező és vágó. A welcome-rántotthús fogalmának megalkotója, aki titokban szeretne sütemény-stylist lenni, de semmiképpen nem lila lakkdzsekiben, legfeljebb egy Szütyiő-vel. Panel-Lackó hű barátja, a piszológus nővér öccse, a vérvételek és tanévnyitók antihőse. A Kiss Kiss Benk Benk című könyv szerzői közül Kiss Kiss. Nagy Éva reciproka, Nagy Feró inverze, a szép, magyar, irodalmi nyelv elkötelezett védelmezője. A Dumaszínház FC válogatott játékosa. Mottója: Az élethez kell egy szerencsi Kiss Benk Dénes: A jászárokszállási, ősi magyar nevettető-klán leszármazottjának vallja magát, genetikai kódjában már gyerekként kimutatták a viccelődésre való hajlamot. Vele született humorista adottságait előbb általános-, és középiskolai tanárai, később pedig az egyetemi kreditrendszer igyekezett elnyomni, hogy aztán a szórakoztatás iránti vágy felhajtóereje, elemi erővel repítse el a dumaszínpadig. A kotyogós kávéfőző hangutánzó mestere, a populáris Pápa-zene támogatója, a Magdi anyus klón-hadsereg tervezője, aki megjelölte Overdose-t az iwiw-en. Gépészmérnökből lett poénművész, Aranykacaj-díjra jelölt viccmester, a Tölcsérek Rambóhoz című operett szerzője. Jegyár: 3.100,- Ft.
részletek
MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE - Négy húron a nagyvilágban
MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE - Négy húron a nagyvilágban
2017. május 12.
A bérletsorozat 5. hangversenye május 12. és 13-án! NÉGY HÚRON A NAGYVILÁGBAN SZTRAVINSZKIJ: Concerto in D „Bázeli concerto” MOZART: C-dúr rondó hegedűre és zenekarra PLEYEL: D-dúr hegedűverseny SCHUBERT–MAHLER: d-moll „A halál és a lányka” vonósnégyes (zenekari változat) Közreműködik: SZABADI VILMOS LISZT-díjas hegedűművész
részletek
Allegro Barbaro - A Muzsikás együttes és Fülei Balázs koncertje
Allegro Barbaro - A Muzsikás együttes és Fülei Balázs koncertje
2017. május 7.
Bartók, Kodály zongoradarabjai és népzene a Muzsikás együttes és Fülei Balázs közös koncertjén a Hangvillában 2017. május 7-én vasárnap.
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK