Folytatódnak az opera és balett vetítések a Hangvillában!
Folytatódnak az opera és balett vetítések a Hangvillában!
2018. november 4.
MacMillan: Mayerling című balettjével kezdődik az opera és balett vetítések évada. A mű különlegessége, hogy Liszt Ferenc zenéjére íródott és az Osztrák-Magyar Monarchia idején játszódik. A Mayerling a Royal Ballet repertoárjának egyik klasszikus eleme, érzelmi mélysége és megkapó látványvilága mellett a legnehezebb szerepeket jelenti a férfi táncosok számára. Kenneth MacMillan egy igen összetett művet koreografált Rudolf herceg, a Habsburg Birodalom gyötrődő trónörökösének alakja köré. A balett kezdetétől fogva nyilvánvaló, hogy az Osztrák–Magyar Monarchia csillogó világát áthatja az a sötét és kegyetlen szexuális és politikai intrika, amely végül a mű erőszakos csúcspontjához és a kettős öngyilkossághoz vezet. A koreográfus a számos, különböző karakterű szóló és a felkavaró, fülledt hangulatú pas de deux-k mellé impresszív tánckart álmodott meg. A mű, amelyet szinte szétfeszít az őrület és a szenvedély intenzitása, kiváló bizonyíték arra, hogy a valóság gyakran sokkal botrányosabb, mint a fikció.
részletek
Szulák Andrea – Így… című koncertjét október 13-án láthatjuk, hallhatjuk a Hangvilla színpadán
Szulák Andrea – Így… című koncertjét október 13-án láthatjuk, hallhatjuk a Hangvilla színpadán
2018. október 13.
Szulák Andrea a Budapest Kongresszusi Központ közel kétezer fős közönsége előtt adott Így... című szimfonikus gálakoncertje után a vidéki nagyvárosokat is megörvendezteti varázslatos hangjával. Az országos turné következő állomása 2018. 10. 13-án este 19.00 órakor a veszprémi Hangvilla. A művésznő különleges hangulatú koncertjén ismert és szeretett dalai mellett nemrégiben megjelent nagylemezének műsorszámait is hallhatják a zenekedvelők. A koncertturnén közreműködik Szulák Andrea kvintettje és vonószenekara. Művészeti vezető, hangszerelés – Elek Norbert Nr1Media Produkció – produkciós vezető Balatoni Bernadett Szulák Andrea EMeRTon-díjas énekesnő, akit több alkalommal is az év énekesőjévé választottak, nagysikerű önálló produkciói mellett számos színházi és musical-szerepben is hallhattuk már, dalai nap mint nap szerepelnek a rádiók műsorán. Lenyűgöző hangja és személyisége, utánozhatatlan színpadi megjelenése, könnyed humora, az általa képviselt stílus valósággal vonzza az igényes zene kedvelőit.
részletek
Boggie Unplugged Lemezbemutató Koncert
Boggie Unplugged Lemezbemutató Koncert
2018. szeptember 26.
Csemer Boglárka, alias Boggie 2018 szeptember 26-án a Hangvilla színpadán lép fel zenekarával!
részletek
Pannon Várszínház jegypénztár rövidített nyitva tartás
Pannon Várszínház jegypénztár rövidített nyitva tartás
2018. augusztus 31.
Kedves Vendégeink! A Pannon Várszínház jegypénztára az alábbiak szerint tart nyitva augusztus utolsó hetében: 08.27. Hétfő: ZÁRVA 08.28. Kedd: 9:00-16:00 (ebédszünet: 12:00-12:30) 08.29. Szerda: 9:00-16:00 (ebédszünet: 12:00-12:30) 08.30. Csütörtök: 9:00-16:00 (ebédszünet: 12:00-12:30) 08.31. Péntek. 9:00-15:00 (ebédszünet: 12:00-12:30)
részletek
Pénztár zárva!
Pénztár zárva!
2018. augusztus 12.
Kedves Vásárlóink! A Veszprémi Programiroda jegypénztára augusztus 8-12 között technikai okok miatt zárva tart. Nyitás augusztus 13-án, hétfőn. Megértésüket köszönjük!
részletek
Royal Opera House - Tosca
Royal Opera House - Tosca
2018. június 17.
Az évad utolsó közvetítése a londoni Royal Operaházból június 17-én vasárnap a Hangvilla nagytermében.
részletek
Magyar Kórusok Találkozója
Magyar Kórusok Találkozója
2018. június 10.
A Magyar Kórusok Találkozója egy új, „hídépítő” kezdeményezés, amely során a házigazda Veszprém Város Vegyeskara vendégeként olyan magyar énekkarokat ismerhetünk meg, akik magas színvonalon, példaértékűen művelik a klasszikus és magyar kóruskultúrát. Az idei első találkozóra két vendégegyüttes érkezik a Felvidékről, akik az elmúlt évben a Galántai Kodály Napokon nyerték el a „Hangvilla-különdíjat”. Az ünnepi koncerten fellép a Peredi Nőikar, a Szent Korona Kórus Ipolybalogról, Veszprém Város Vegyeskara és Vokálja, valamint a Dúdoló Népzenei Műhely.
részletek
JazzArcok Limited
JazzArcok Limited
2018. június 4.
Kedves Érdeklődők! JazzArcok kiállításunk a Tánc Fesztiválja-ideje alatt csak korlátozottan tekinthető meg a földszinten és az első emeleten. A Tánc Fesztiválját követően a második emeleti képek is újra a helyükre kerülnek. Megértésüket köszönjük!
részletek
Szezonzáró Szaxofon Kávéház
Szezonzáró Szaxofon Kávéház
2018. június 2.
Az idei szezon utolsó Szaxofon kávéházára várja a kedves érdeklődőket a Swing-Swing együttes június 2-án 21 órától. Az asztalfoglalás ajánlott: 88/889-180
részletek
VIRSKY - 80 éves jubileumi turné
VIRSKY - 80 éves jubileumi turné
2018. május 22.
Virsky, az Ukrán Állami Népi Együttes A Moiseyev Táncegyüttes legnagyobb ellenfele 80 éves fennállását ünnepli velünk együtt! Lélegzetelállító, hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet. A Virskynél a varázslat maga a realitás! Míg a Moiseyev Európában a Virsky az Egyesült Államokban hódít. Ez mindössze annak köszönhető, hogy a Virsky éves szintén csupán 2 hónapot tölt el Európában, de a 80. születésnapját ünneplő együttes 2018-ban végre kivételt tesz és Európában is turnézik, az már csak hab a tortán, hogy Magyarország a turné része lett. Az pedig, hogy most új táncokat is láthatunk a színpadon maga a kiváltság. A New York Times egészen egyszerűen az alábbi kritikával illette az együttest: Lélegzetelállító, hihetetlen a gravitációt meghazudtoló művészet! A 80 éves VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét. A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek az Egyesült Államokban, Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban. Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt percegik a nagyszerű koreográfia láttán. A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes 2018. május 4 és május 30 között lesz látható Magyarország nagyvárosaiban. A lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkció mottója: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet! Az előadás időtartama 2 x 50 perc. Jegyárak: 5.900,- 6.900,- 7.900,- Ft
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK