Balázs Elemér Group
Balázs Elemér Group
2019. január 15.
A Balázs Elemér Group hazánk egyik legnépszerűbb – nem mellesleg Európában is rendszeresen turnézó, évente általában legalább egyszer Amerikába is eljutó –jazzegyütteséről van szó. Nem véletlenül, hiszen bár a tagok hangszerük legnagyobb mesterei közé tartoznak, virtuozitásuk soha nem lesz öncélú, nem feledkeznek meg a dallamokról és az érzelmekről sem. Ezúttal Sounds Of Diversity című új lemezüket mutatják be. Mint címe is mutatja, a zenekar, illetve általában a zene sokszínűségét ünnepli. Szerepel majd rajta például – hogy a két, legalábbis földrajzi értelemben vett szélsőséget említsük – erdélyi és brazil ihletésű dal is, amelyeket persze a Balázs Elemér Group saját képére formál. A 2000-ben alakult zenekar magja Balázs Elemér dobos és testvére, Balázs József zongorista. Mellettük a felállás többször kicserélődött. Jelenleg Komjáti Áron gitáros, Lakatos Pecek Krisztián bőgős és Czibere József ütőhangszeres mellett két énekes is szerepel a jelenlegi Balázs Elemér Groupban: Szakonyi Milán és a zenekarhoz alig több mint egy hónapja csatlakozott Horváth Cintia. Az új lemez különlegessége, hogy a megszokott Balázs testvérpár mellett szerzőként is bemutatkozik rajta mind Komjáti Áron, mind Czibere József – sőt, Balázs Elemér fia, ifj. Balázs Elemér is, aki bevezetőt játszik majd szerzeménye előtt. A névadó Balázs Elemért aligha kell bemutatni bárkinek, hiszen játékával mindenki találkozott, aki akár csak egy nagyon kicsit is belekóstolt a magyar jazzbe. Legjelentősebb formációi: a No-Spa, a Trio Midnight és a Creative Art Trio, de zenélt többek között Ablakos Lakatos Dezsővel, Babos Gyulával, Berkes Balázzsal, Bontovics Katalinnal, Csepregi Gyulával, Dés Lászlóval, Gadó Gáborral, László Attilával, Pege Aladárral, Snétberger Ferenccel, Szakcsi Lakatos Bélával és Vukán Györggyel – illetve a nemzetközi jazznagyságok közül Jukka Perkóval, Lee Konitzcal, Pat Methenyvel, Randy Breckerrel, Al Jarreau-val, Dave Liebmannal és Joe Lovanóval is. Abban mindenki egyetért, hogy kevés magyar zenész büszkélkedhet ilyen listával.
részletek
Budapest Bár
Budapest Bár
2019. január 9.
A Budapest Bár koncertekben az a jó, hogy mindig más élményt nyújtanak. A zenekar tengernyi dalból válogat egy-egy koncertre, a fellépő énekesektől függően más – más a repertoár, sőt, a zenekar is rendszerint meglepi valamivel a közönséget. Az is jó a Budapest Bárban, hogy minden generációnak más élményt nyújt, mindenki izgatottan várhatja a saját kedvencét. Akárhány embert megkérdezünk, más-más élményt emel ki a koncert után. Hiszen a koncertek különböző színeket mutatnak: utaztatnak az időben, az érzelmek széles skáláját pengetik, emlékeket, embereket idéznek meg amellett, hogy nagyszerű zenei élményt is nyújtanak. Így lesz ez a Hangvillában is. Ezúttal a a Farkas Róbert vezette csodálatos zenekar, valamint Behumi Dóri, Ferenczi György, Mező Misi, Szűcs Krisztián és Tóth Vera lép fel.
részletek
Újévi hangverseny a Mendelssohn Kamarazenekarral
Újévi hangverseny a Mendelssohn Kamarazenekarral
2019. január 1.
Az óév búcsúztatása után nem marad más, mint az új esztendő köszöntése, hogy kellő lendülettel, örömmel és bátorsággal induljunk el az új úton. Titkos, vagy kimondott fogadalmakat kell betartanunk, bizonyítanunk kell magunk és mások előtt is, s mindehhez jókedvre és optimizmusra lesz szükségünk. A zene a legjobb, legtisztább forrás, ahonnan mindezt beszerezhetjük, ahonnan mindig lehet és kell is töltekeznünk. A hagyományos újévi koncert programjában a zeneirodalom különböző korszakaiból válogatott remekművek, és izgalmas kompozíciók szerepelnek. Indítsuk együtt önökkel és a Mendelssohn Kamarazenekarral az újévet január elsején este a Hangvillában! Jegyárak: 3.000 / 3.500 / 4.000 Ft.
részletek
"Áldattassál kisded Jézus" - magyar karácsony
"Áldattassál kisded Jézus" - magyar karácsony
2018. december 21.
Idén két alkalommal ad karácsonyi koncertet Veszprém Város Vegyeskara és a Mendelssohn Kamarazenekar. December 21 és 22-én 19 órakor, autentikus magyar népzene és népzenére épített karácsonyi kompozíciók szólalnak meg Szokolay Dongó Balázs népzenész és a Corpus Harsona Quartett vendégszereplésével.
részletek
Szarka Tamás & Ghymes: Mennyből az angyal
Szarka Tamás & Ghymes: Mennyből az angyal
2018. december 19.
Két különálló produkció összevonásával, Szarka Tamás és zenekara valamint a Ghymes zenekar fúziójával egy megújult csapat várja a közönséget a 35 éves zenekar koncertjeire.
részletek
Pribojszki Mátyás a Hangvillában!
Pribojszki Mátyás a Hangvillában!
2018. december 12.
Pribojszki Mátyás bemutatja: JUMPING MATT & HIS COMBO feat. CUSTOM BIG BAND “Dressed up” lemezbemutató koncert
részletek
Hadházi László önálló előadása
Hadházi László önálló előadása
2018. november 21.
TÉVÉLACI – A világ és ami helyette van Hadházi egész estés szellemi mélyrepülése a bulvár hírek, a valóság és a virtuális lét ormai közt. Gyógyítható-e az információ-függőség? Hogyan szokjunk le az álhírekről? Kinek szól a rádió? Miért tagadjuk, miért nézzük, miért nem? Hogyan változik a nyelv? Mi az a vízkóla? Befér-e az elefánt a kocsi mosóba? Kopasztják-e az articsókát? Hogyan kell kimosni egy cirkuszi sátrat? Mindenre nincs válasz csak még több titok. Kockázat és mellékhatás nélkül. Most 20%-kal több poén. Jegyár: 3.300 Ft
részletek
Parno Graszt - Lemezbemutató koncert a Hangvillában!
Parno Graszt - Lemezbemutató koncert a Hangvillában!
2018. november 16.
A nyírségi Parno Graszt („fehér ló”) tizenöt éve működött már, amikor 2002-ben debütáló albumával felkerült az európai világzenei rádiósok sikerlistájának hetedik helyére. Ezután hazai és külföldi turnék sorozata vette kezdetét, meghódítva Közép- és Nyugat-Európát, Indiát és az Egyesült Államokat, majd elkápráztatva a koppenhágai világzenei vásár, a WOMEX szakmai közönségét is. Lemezeiket (Rávágok a zongorára, Járom az utam, Ez a világ nekem való, Reggelig mulatok) konzekvensen ugyanaz a természetes előadásmód jellemzi, frissességgel, könnyedséggel és bámulatos pörgéssel telítve. 2016-ban az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójának döntőjéig „vágtázott” a Fehér ló, magával ragadva a popzenék rajongóinak szélesebb körét is.
részletek
HABANA SOCIAL CLUB Veszprémben!
HABANA SOCIAL CLUB Veszprémben!
2018. november 15.
A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2018-as világkörüli turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.
részletek
Folytatódnak az opera és balett vetítések a Hangvillában!
Folytatódnak az opera és balett vetítések a Hangvillában!
2018. november 4.
MacMillan: Mayerling című balettjével kezdődik az opera és balett vetítések évada. A mű különlegessége, hogy Liszt Ferenc zenéjére íródott és az Osztrák-Magyar Monarchia idején játszódik. A Mayerling a Royal Ballet repertoárjának egyik klasszikus eleme, érzelmi mélysége és megkapó látványvilága mellett a legnehezebb szerepeket jelenti a férfi táncosok számára. Kenneth MacMillan egy igen összetett művet koreografált Rudolf herceg, a Habsburg Birodalom gyötrődő trónörökösének alakja köré. A balett kezdetétől fogva nyilvánvaló, hogy az Osztrák–Magyar Monarchia csillogó világát áthatja az a sötét és kegyetlen szexuális és politikai intrika, amely végül a mű erőszakos csúcspontjához és a kettős öngyilkossághoz vezet. A koreográfus a számos, különböző karakterű szóló és a felkavaró, fülledt hangulatú pas de deux-k mellé impresszív tánckart álmodott meg. A mű, amelyet szinte szétfeszít az őrület és a szenvedély intenzitása, kiváló bizonyíték arra, hogy a valóság gyakran sokkal botrányosabb, mint a fikció.
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK