Ferenczi György és az első Pesti Rackák
Ferenczi György és az első Pesti Rackák
2017. október 28.
Október 28-án a Hangvilla nagytermében: A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n'roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban, és humorban gazdag estét. Számos ponton utal a rock'n'roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.
részletek
Szentpétervári Balett Színház - Hattyúk Tava
Szentpétervári Balett Színház - Hattyúk Tava
2017. október 27.
A Szentpétervári Balett Színház előadása A színház vezetése egy több mint száz éves dinasztiából származik, akik az Orosz Balettben nagy szerepet játszottak. Az elmúlt 27 évben a csapat sikerrel mutatta be az Orosz Balett művészetét helyi és külföldi vendégeknek Szentpétervár legjobb színpadain. Eredetileg az előadásokat az Hermitage színházban, az Aurora Palota balett-termében és a Palace színházban tartották. A társulat hitvallása a következő: „Betartjuk a mozgás, a kifejezőerő és a tánc egyedülálló varázsa és spirituális kreativitása elveinek szigorú előírásait. A szakemberek tévedhetetlenül felismerik az orosz klasszikus balettiskola múltbeli elveihez való ragaszkodásunk valódiságát előadásaink során. Az Orosz Balettszínház életben tartja az Imperial Mariinszkij (Kirov) színház egyedülálló szellemiségét és hagyományait. Hosszú ideje tartó munkánk és előkelő koreográfiai stílusunk eredményeként megőrizzük a régi szentpétervári klasszikus remekművek dicsőségét, és biztosítjuk, hogy a közönséget visszavisszük a dicsőséges múltba.” A Hattyúk tava egy 2 részes, 2 órás klasszikus balettelőadás. Az előadás világpremierje 1877. február 20-án volt a moszkvai Bolshoi Színházban. A koreográfiát Julius Reisinger készítette. Szentpétervári bemutatójára 1895. január 15-én került sor a Mariinszkij Színházban. A Konstantin Szergejev koreográfiájával készült verziót pedig 1950. március 8-án mutatták be a leningrádi Kirov Színházban. A méltán világhírű előadást most a Hangvillában is láthatja a közönség.
részletek
Chopin és Liszt - két jóbarát
Chopin és Liszt - két jóbarát
2017. október 26.
Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt díjas zongoraművész hangversenye a Hangvillában október 26-án 19:00 órakor! Jegyárak: 2.900,-Ft. 3.500,-Ft. 4.100,-FT.
részletek
A Pál utcai fiúk bérletszünetben!
A Pál utcai fiúk bérletszünetben!
2017. október 19.
A nagy sikerre való tekintettel a Pannon Várszínház társulata ismét előadja A Pál utcai fiúk című Dés-Geszti-Grecsó musicalt október 19-én!
részletek
Csányi Sándor önálló estje
Csányi Sándor önálló estje
2017. október 15.
Az egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő? A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk, mégis hat férfitípus elevenedik mega színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ. Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok!
részletek
Reformáció 500
Reformáció 500
2017. október 11.
A szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar ünnepi estje a Hangvillában október 11-én 19 órakor. Műsor: Mendelssohn: II. (B-dúr) szimfónia („ Lobgesang”), op. 52. Brahms: Schicksalslied, op.54 Közreműködik: Jobbágy Anett, Gál Gabi, Varga Donát, Veszprém Város Vegyeskara (Karigazgató: Erdélyi Ágnes) Vezényel: Thomas Kornél
részletek
Dumaszínházzal indul az új évad!
Dumaszínházzal indul az új évad!
2017. szeptember 20.
Dumaszínház: Kis ember nagy gonddal jár Dombóvári István önálló előadása, vendég: Bellus István Az alacsony ember tényleg mindig kompenzál? Minden kisnövésűben ott lapul egy elfojtott Napóleon? Kimondhatjuk-e azt hogy létezik alacsonybűnözés? A mi komplexusaink vannak olyan jók mint a másoké? Többek között ezekre a fontos kérdésekre is keressük a választ Dombóvári István vadonatúj önálló estjében, melyben egyedül a poénok nem szállnak majd alacsonyan. Vidám közösségfejlesztő tréning vetítéssel, zenével közel másfél órában. Dombi garanciát vállal arra hogy ha az előadás végére nem száll el minden komplexusunk akkor végleg rögzül. Jegyár: 2.900,- Ft.
részletek
Újra induló balett tanfolyamok a Hangvillában!
Újra induló balett tanfolyamok a Hangvillában!
2017. szeptember 14.
Szeptembertől újra indul a klasszikus balett oktatás Viktoria Podolszkaja diplomás klasszikus balett pedagógus és koreográfus vezetésével. Telefonszám: 70/424-8271 valamint: www.balett-veszprem.hu
részletek
Pénztár zárva
Pénztár zárva
2017. augusztus 24.
Kedves Vendégeink! Augusztus 24-én, csütörtökön a Veszprémi Programiroda jegypénztára zárva tart. Megértésüket köszönjük!
részletek
Pannon Várszínház jegypénztár
Pannon Várszínház jegypénztár
2017. augusztus 18.
Kedves Vendégeink! A Pannon Várszínház jegypénztára a szokásostól eltérően augusztus 18-án, pénteken 10:30 és 13:00 óra között zárva tart! Megértésüket köszönjük!
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK