VeszprémFest filmvetítés
VeszprémFest filmvetítés
2018. január 17.
A VeszprémFest immár “hagyományos” filmvetítésén a 2017 nyarának fesztivál-élményeiből készült több rövidfilmet is bemutatjuk az este folyamán. A História Kert színpadán fellépő angol Heather Small, az angol MPeople zenekar énekese, vagy a legendás Prince emléke előtt adózó egykori zenekara a New Power Generation fellépése mellett a fesztiválra immár harmadik alkalommal visszatérő kameruni származású basszusgitásos-énekes zseni Richard Bona, aki ezúttal kubai zenészekkel, a Mandekan Cubano-val érkezett egy önálló 50 perces koncert-film forgatásával is megbízta a veszprémi stábot. Az este házigazdája Mészáros Zoltán, a fesztivál igazgatója, a filmek rendezője Bárány László, Veszprém Megye Príma díjas rendezője. A vetítés ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben, regisztráció kötelező: https://goo.gl/forms/FqDuF9pNwRBnhGtF3
részletek
Budapest Bár - "Itt van a város" turné
Budapest Bár - "Itt van a város" turné
2018. január 7.
A Budapest Bár fennállásának 10. évfordulóját 10 koncertes sorozattal ünnepelte tavaly, az évet pedig 10 állomásos „after party” turnéval kezdik. A zenekar ezúttal Budapest hangulatát hozza Veszprémbe. Az „Itt van a város” turné célja, hogy Farkas Róbert és csapata egy estére összehozza az egész várost, miközben bemutatják legújabb dalaikat is, melyeket a főváros ihletett. A közel kétórás koncerten fellép a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László.
részletek
Opera és Balett közvetítések Londonból!
Opera és Balett közvetítések Londonból!
2018. január 6.
Royal Opera House - 6 sikerdarab a 2017/18-as évadban a Hangvillában! 2018 januárjától láthatók majd a Royal Opera House előadásai, közkedvelt opera- és balett klasszikusok a világ élvonalába tartozó operacsillagokkal és vezető táncosokkal. A Royal Opera House (ROH) London legjelentősebb operaháza, műsorán a balettektől az operán át a nagyzenekari koncertekig a klasszikus zene minden műfaja megtalálható. Előadásain olyan művészek lépnek fel, mint az örök díva, Anna Nyetrebko, az ifjú tehetség, Szonja Joncseva a kiváló bariton, Thomas Hampson vagy világhírű tenor, Jonas Kaufmann. Az időben csúsztatott vetítések az alábbi időpontokban lesznek, minden alkalommal 17:00 órai kezdettel: 2018.01.06. Csajkovszkij: A diótörő 2018.02.11. Joby Talbot: Alíz Csodaországban 2018.03.04. Puccini: Bohémélet 2018.04.22. Bizet: Carmen 2018.05.13. Verdi: Macbeth 2018.06.17. Puccini: Tosca
részletek
Egy óra Arany Jánossal -A verseket válogatta és elmondja Kovács Ákos
Egy óra Arany Jánossal -A verseket válogatta és elmondja Kovács Ákos
2018. január 5.
„Több eréllyel, szilárdsággal, kitartássál tán lett volna belőlem valami, de ez hiányzott mindig. Tehetségem (amit elvitatni nem lehet, különben nem volnék ott, hol most vagyok) mindig előre tolt, erényem hiánya mindig hátravetett, s így lettem, mint munkáim nagyobb része, töredék. Csinálj te belőle egészet!” Arany János A Kossuth-díjas énekes ezúttal versmondó színészként lép a pódiumra. A zenei közjátékokat írta: Kovács Ákos Hangfelvételről közreműködik: Blaskó Péter Rendező: Szigethy Gábor Az előadás az Arany János-emlékév keretében és támogatásával valósult meg.
részletek
Újévi koncert a Mendelssohn Kamarazenekarral
Újévi koncert a Mendelssohn Kamarazenekarral
2018. január 1.
A Mendelssohn Kamarazenekar művészei a Karácsony és Újév közti időszakban sem pihennek, hiszen ekkor zajlanak a már hagyományos Újévi koncert próbái. – Soha nem jut eszünkbe, hogy pihenéssel ünnepeljünk bármit is. Ha köszöntés, ha ünnep, akkor zene! – mondta Kováts Péter, Bartók–Pásztory díjas hegedűművész, a szintén Bartók–Pásztory díjas együttes művészeti vezetője, a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára. De valójában érezzük is, hogy a közönségünk ezt várja el tőlünk. Így aztán nem is kérdés, hogy december utolsó hetében mit tegyünk. Nem mindegy persze, hogy erre a speciális koncertre milyen programot állítunk össze, hiszen vannak olyan művek, melyek nem elsősorban „évkezdésre valók”, és vannak olyanok – szerencsére igazán sok –, melyek társaságában elfelejti az ember az óév fáradalmait, nehézségeit, sőt lendületet és reményt adnak az előttünk álló évhez. S ahogy nem ismerjük előre az előttünk álló év minden mozzanatát, ugyanúgy nem szoktuk mi sem meghirdetni a pontos koncertműsort. Maradjon meglepetés minden hang! A zene ereje csodákra képes, a közönség pedig bízik bennünk, hogy igényes műsorral várjuk a 2018-as év újévi hangversenyén is csakúgy, mint eddig minden évben tettük. Szeretettel várunk mindenkit! – tette hozzá az együttes művészeti vezetője. A Mendelssohn Kamarazenekar nemrég tért haza Szlovéniából, ahol a Gallus Alapítvány rendezésében megtartott hangversenyen adott nagysikerű koncertet a ljubljanai Filharmónia Nagytermében. Itthon pedig folytatódnak az együttes bérleti koncertjei a veszprémi Hangvillában. Világhírű szólisták vendégszereplésével novembertől májusig öt hangversenyt hallgathat meg a közönség a veszprémi Hangvilla koncerttermében. Novemberben Rost Andrea énekművészt köszönthették az együttes élén, majd februárban Baráti Kristóf hegedűművész, márciusban Rohmann Imre zongoraművész, áprilisban Vigh Andrea hárfaművész, s végül májusban Fülei Balázs zongoraművész lépnek fel a Mendelssohn-bérlet szólistáiként. A koncertszezont követő nyár is eseménydús lesz, már most körvonalazódnak a 2018. évi veszprémi nemzetközi Auer fesztivál tervei. A jövő év augusztusának első hetében megrendezendő fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan a nemzetközi koncertélet meghatározó művészegyéniségeit látja vendégül Veszprémben.
részletek
A Zongora Karácsonya
A Zongora Karácsonya
2017. december 21.
Ünnepi muzsika a Steinway főszereplésével. Szóló, négykezes és zenekaros zongoramuzsika, valamint zongora-kíséretes kórusok Bach, Mozart, Liszt, Csajkovszkij és más szerzők műveiből. Közreműködnek: Veszprém Város Vegyeskara, a Mendelssohn Kamarazenekar és vendégként az Arabesque Balett Stúdió táncosai.
részletek
Kicsi Gesztenye Klub
Kicsi Gesztenye Klub
2017. december 17.
A Kicsi Gesztenye Klubban a gyerekek Lizával és barátaival, Kicsi Gesztenyével, Lufipofival, Olly-val és Napsugárral együtt kalandozhatnak a mindennapokban. A főszereplők különböző élethelyzetekben kalauzolják a kicsiket, segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva. Kicsi Gesztenye, Lufipofi, Olly és Napsugár karakterét a négy őselem, a föld, a levegő, a víz és a tűz ihlette: a kedves, jelmezes figurák, szellemes párbeszédekkel és sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennap élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket.
részletek
Dalok Párban - Kiscsillag Akusztik
Dalok Párban - Kiscsillag Akusztik
2017. december 12.
"Dalok párban... A témák? Elvágyódás, utazás, maradás, szerelem, szerelem nélkül. Egyedüllét, közös ügyek, no meg az ünnep, különös tekintettel a Karácsonyra. A farm ahol élünk (na jó az nem) de majd minden sorra kerül, amibe a dalok szövegírója Lovasi András belebotlott 30 éves pályája során. Minden témához két (van hogy három is) dal tartozik. Pont azért, hogy régi és új dalok találkozzanak, összevitatkozzanak és továbbgondolhassuk, hogy is van az igazán, amit egyszer már tudni vagy érezni véltünk."
részletek
Újra indul a Mendelssohn bérlet!
Újra indul a Mendelssohn bérlet!
2017. november 28.
Az évad első bérletes koncertjei november 28, és 29-én! Műsor: GLUCK, HÄNDEL, DONIZETTI zenekari művei, dalai, áriái Közreműködik: ROST ANDREA, Kossuth-díjas énekművész A műsorváltozás joga fenntartva! BÉRLET- ÉS JEGYÁRAK az 5 hangversenyre: Felnőtt bérlet: I. helyár: 18,000 Ft, II. helyár: 13,000 Ft, III. helyár: 10,000 Ft Diák/nyugdíjas bérlet: I. helyár: 15,000 Ft, II. helyár: 11,000 Ft, III. helyár: 8,000 Ft Jegy 1 koncertre: I. helyár: 4,000 Ft, II. helyár: 3,500 Ft, III. helyár: 3,000 Ft PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYIRODÁJÁBAN (a Színház főbejáratától jobbra – Óvári u. 2.) H–P 8:00–14:00, tel/ fax: (88) 422–440, E-mail: jegyiroda@petofiszinhaz.hu PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYPÉNZTÁRÁBAN (a Színház előcsarnokában), H–P 10:00–13:00 és 14:00–18:00, tel: (88) 424–235, HANGVILLÁBAN (Veszprém, Brusznyai u. 2.) Veszprémi Programiroda pultjánál, H–P 9:00–17:00 (ebéd- szünet: 12:30–13:00), tel.: (88) 889–179, E-mail: programirodajegy@hangvilla.com Tavalyi bérletek megújítása: november 7. (kedd) – november 20. (hétfő). FIZETÉSI MÓDOK: készpénz, bankkártya
részletek
DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik
DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik
2017. november 25.
Az izgalmas program olyan vendégzenészek kíséretében szólal majd meg, akik hangszerükkel a Bootsie-féle elektronikus világ szintézisére képesek. Hip-hop ütemek, scratch, elektronika, film- és népzenei elemek, valamint jazz… Mindezek mesteri elegye alkotja a húsz éve a pályán lévő DJ-producer, Bootsie számait, melyek közül kedvenceiből exkluzív átiratokat készített eredendően kifejezetten a Müpa közönségének, melyet azonban nagy szeretettel mutat be a Hangvilla látogatóinak is.
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK