Royal Opera House - Macbeth
Royal Opera House - Macbeth
2018. május 13.
Közvetítés a londoni Royal Operaházból május 13-án 17 órakor.
részletek
Dumaszínház: A civilizáció visszavág - Puzsér Róbert egész estés műsora
Dumaszínház: A civilizáció visszavág - Puzsér Róbert egész estés műsora
2018. május 3.
Puzsér Róbert kritikus és közéleti személyiség, a hazai nyilvánosság összetéveszthetetlenül egyedi stílusú, kérlelhetetlenül őszinte, ellentmondásos érzelmeket keltő alakja. Pályáját a kollektív tabuk felmondására tette fel, a kritikusi tevékenység körét az elmúlt tíz év során messze tovább tágította annál, mint ahol a színházak és koncerttermek falai húzódnak. A provokatív szabadgondolkodó nem csak írásaival vagy rádió- és tévéműsoraival ostromolja a nyilvánosságot, de élő fellépései alkalmával is előszeretettel mozgósítja közléskényszerét. Bevallása szerint nem zavarja, ha a közönség jól érzi magát, stand-upjainak célja azonban nem a szórakoztatás, hanem egy katartikus, szellemet és lelket egyaránt megmozgató, rendkívül intenzív élmény kiváltása. Előadásai a helyszín elhagyása után még napokig visszhangzanak a közönség tagjainak fejében. Jegyár: 2.900,- Ft.
részletek
Ivancsics Ilona és Színtársai: Színházkomédia
Ivancsics Ilona és Színtársai: Színházkomédia
2018. április 28.
A társulat művészeti vezetője - mint minden színházi vezető, a pénz, az emberi rigolyák nyomása alatt - kénytelen kompromisszumok árán megvalósítani művészi elképzeléseit. Eleget kell tennie a szponzorok, a közönség, az író, és a társulat elvárásainak. A társulaténak, melynek bárkája a mindennapok magánéleti és karrier-konfliktusok viharában sodródik, de amiről természetesen a külvilág semmit nem tudhat. Hiszen a nagyérdeműt a csodák érdeklik és egy színházi előadás élménye, amely remélhetőleg segíti elfelejtetni saját életének feledhető apróságait. A darab a komédia eszközeivel mutatja be a színház ironikus világát, amely esszenciálisan minden emberi közösségre jellemző. Szellemes és vitriolos vígjáték ez. A végigkövetett próbafolyamat során, a bemutatót megelőző napok sikereivel és kudarcaival találkozunk, amelyek valójában rólunk, mindannyiunkról szólnak, adnak számunkra vigasztalást és a humorának köszönhetően felhőtlen szórakozást. Jegyár: 3.500,-/2.800,- Ft.
részletek
Little G Weevil - Something Poppin’ lemezbemutató koncert
Little G Weevil - Something Poppin’ lemezbemutató koncert
2018. április 26.
Little G Weevil lemezbemutató koncertje a Hangvillában. Little G Weevil (Szűcs Gábor) új lemezzel jelentkezett szeptemberben, amely egyben fontos mérföldkő is karrierjében, hiszen szakítva a korábbi évek tradicionalis blues hangzásával , ezúttal egy jóval modernebb megközelitésű anyag született. Partnere a kiváló Atlanta-i dobos, Daniel Harper, valamint billentyűs hangszereken Premecz Mátyás, gitáron Borsodi László és basszusgitáron Pfeff Márton. “A lemez fő inspirációja a 70-es évek afro-amerikai zenéje volt. Ez az a korszak, amikor a blues elkezdett keveredni modernebb, funkysabb ritmusokkal és soulos dallamokkal. Ekkortájt jelentek meg a blues-alapú rockdalok is. Ezek szintén jellemzőek az album egy részére. Nagyon büszke vagyok erre a lemezre, szerintem ez életem eddigi legkreatívabb munkája. Magyar-amerikai-angol-spanyol kooprodukció” - mondta a hvg-nek Little G. Weevil. A felállás: LGW: ének, gitár Daniel Harper: dob Premecz Mátyás: hammond orgona Borsodi László: gitár, ének Pfeff Márton: basszusgitár Jegyárak I. kategória: 3.900 Ft. (5. sor) II. kategória: 3.500 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor) III. kategória: 3.200 Ft. (15. sor)
részletek
Nyitott Akadémia: Kádár Annamária - Az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása gyermekkorban
Nyitott Akadémia: Kádár Annamária - Az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása gyermekkorban
2018. április 25.
A Mesepszichológia-könyvek kirobbanó temperamentumú szerzője híres a szülők, nagyszülők, pedagógusok számára kincset érő, gyakorlatias és fergeteges humorú előadásairól – az elmúlt évek során nemigen fordult elő, hogy ne kapott volna vastapsot a közönségtől. Ragadós életöröme és dinamikus előadásmódja miatt sokan Prof. Dr. Bagdy Emőkéhez hasonlítják, míg gyermekbarát szemlélete és humanizmusa Dr. Vekerdy Tamáséra emlékeztet. Ezúttal pedig különösen fontos témát boncolgat. Az, hogy miként alapozzuk meg gyermekünk önbizalmát és küzdőképességét, az egész életére befolyással lesz. Önbecsülésünkre a legjelentősebb hatásuk a gyermekkori élményeknek van, ezek alapozzák meg, vagy éppen ássák alá azt. Mivel egy gyermek még nem tudja mérlegelni, megszűrni az őt ért hatásokat, mindent belsővé tesz, amit megtapasztal. Ha ekkor jó és erős alapokat kap, akkor értékes emberként tekint majd magára, és nem fogja könnyen feladni a küzdelmet. Amennyiben azonban az alapok hiányoznak, felnőttként számos esetben kiszolgáltatottá válhat, és megalkudhat méltatlan helyzetekkel is, mert nem tudja elhinni magáról, hogy jobbat érdemel. Dr. Kádár Annamária az önbecsülés, a rugalmas állóképesség megalapozásának lehetőségeibe vezeti be az érdeklődőket - a tőle megszokott lebilincselő stílusban. Ehhez segítségül hívja a mesék ősi bölcsességét, és az elmélet mellett rengeteg gyakorlati eszközt, megvalósítható ötletet igyekszik hallgatói kezébe adni. Az előadás interaktív, lehetőség lesz kérdéseket feltenni, tanácsot kérni is a szakembertől! Jegyár: 2.300,- FT.
részletek
Royal Opera House - Carmen
Royal Opera House - Carmen
2018. április 22.
Közvetítések a londoni Royal Operaházból sorozatunk következő vetítése április 22-én 17 órakor lesz, Bizet: Carmen című operáját láthatják az operarajongók a Londoni Királyi Operaház előadásában. A vetítés különlegessége, hogy a darab egyik szólistája városunk egyik szülötte, a veszprémi Nagy Gyula, aki oszlopos tagja a londoni operaháznak.
részletek
Mendelssohn-bérlet 2017-2018 évad IV. bérleti koncert
Mendelssohn-bérlet 2017-2018 évad IV. bérleti koncert
2018. április 6.
A veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar bérleti sorozatának negyedik hangversenyét hallhatják az érdeklődők április 5-én és 6-án este 19 órai kezdettel. Műsor: SAINT-SAËNS: Fantázia hárfára op. 95 SAINT-SAËNS: Fantázia hegedűre és hárfára op. 110 (Közreműködik: KOVÁTS PÉTER hegedűművész) SAINT-SAËNS: Morceau de concerto p. 154 Közreműködik: VIGH ANDREA Liszt-díjas hárfaművész
részletek
Stabat mater - A Győri Filharmonikus Zenekar koncertje
Stabat mater - A Győri Filharmonikus Zenekar koncertje
2018. március 27.
Március 27-én 19 órai kezdettel a Győri Filharmonikus Zenekar és Veszprém Város Vegyeskara G. Rossini: Stabat Mater című művét adják elő.
részletek
Pénztár nyitva tartás
Pénztár nyitva tartás
2018. március 24.
Kedves Vásárlóink! Zártkörű rendezvény miatt a Veszprémi Programiroda és a Pannon Várszínház jegypénztára a mai napon (március 23.) 12 óráig tart nyitva. Megértésüket köszönjük!
részletek
Magyar - Lengyel estek a Hangvillában
Magyar - Lengyel estek a Hangvillában
2018. március 24.
A Magyar-Lengyel Barátság Hete keretében a Hangvilla Nagytermében az alábbi ingyenes programok lesznek: 03.20. Łukasz Piasecki zongora koncertje 03.22. A Polonéz Néptáncegyüttes és a Veszprém- Bakony Táncegyüttes közös gálaműsora 03.24. Rozsnyói Péter és lengyel zenésztársai jazz koncertje
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK