Egy óra Arany Jánossal -A verseket válogatta és elmondja Kovács Ákos
Egy óra Arany Jánossal -A verseket válogatta és elmondja Kovács Ákos
2018. január 5.
„Több eréllyel, szilárdsággal, kitartássál tán lett volna belőlem valami, de ez hiányzott mindig. Tehetségem (amit elvitatni nem lehet, különben nem volnék ott, hol most vagyok) mindig előre tolt, erényem hiánya mindig hátravetett, s így lettem, mint munkáim nagyobb része, töredék. Csinálj te belőle egészet!” Arany János A Kossuth-díjas énekes ezúttal versmondó színészként lép a pódiumra. A zenei közjátékokat írta: Kovács Ákos Hangfelvételről közreműködik: Blaskó Péter Rendező: Szigethy Gábor Az előadás az Arany János-emlékév keretében és támogatásával valósult meg.
részletek
Újévi koncert a Mendelssohn Kamarazenekarral
Újévi koncert a Mendelssohn Kamarazenekarral
2018. január 1.
A Mendelssohn Kamarazenekar művészei a Karácsony és Újév közti időszakban sem pihennek, hiszen ekkor zajlanak a már hagyományos Újévi koncert próbái. – Soha nem jut eszünkbe, hogy pihenéssel ünnepeljünk bármit is. Ha köszöntés, ha ünnep, akkor zene! – mondta Kováts Péter, Bartók–Pásztory díjas hegedűművész, a szintén Bartók–Pásztory díjas együttes művészeti vezetője, a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára. De valójában érezzük is, hogy a közönségünk ezt várja el tőlünk. Így aztán nem is kérdés, hogy december utolsó hetében mit tegyünk. Nem mindegy persze, hogy erre a speciális koncertre milyen programot állítunk össze, hiszen vannak olyan művek, melyek nem elsősorban „évkezdésre valók”, és vannak olyanok – szerencsére igazán sok –, melyek társaságában elfelejti az ember az óév fáradalmait, nehézségeit, sőt lendületet és reményt adnak az előttünk álló évhez. S ahogy nem ismerjük előre az előttünk álló év minden mozzanatát, ugyanúgy nem szoktuk mi sem meghirdetni a pontos koncertműsort. Maradjon meglepetés minden hang! A zene ereje csodákra képes, a közönség pedig bízik bennünk, hogy igényes műsorral várjuk a 2018-as év újévi hangversenyén is csakúgy, mint eddig minden évben tettük. Szeretettel várunk mindenkit! – tette hozzá az együttes művészeti vezetője. A Mendelssohn Kamarazenekar nemrég tért haza Szlovéniából, ahol a Gallus Alapítvány rendezésében megtartott hangversenyen adott nagysikerű koncertet a ljubljanai Filharmónia Nagytermében. Itthon pedig folytatódnak az együttes bérleti koncertjei a veszprémi Hangvillában. Világhírű szólisták vendégszereplésével novembertől májusig öt hangversenyt hallgathat meg a közönség a veszprémi Hangvilla koncerttermében. Novemberben Rost Andrea énekművészt köszönthették az együttes élén, majd februárban Baráti Kristóf hegedűművész, márciusban Rohmann Imre zongoraművész, áprilisban Vigh Andrea hárfaművész, s végül májusban Fülei Balázs zongoraművész lépnek fel a Mendelssohn-bérlet szólistáiként. A koncertszezont követő nyár is eseménydús lesz, már most körvonalazódnak a 2018. évi veszprémi nemzetközi Auer fesztivál tervei. A jövő év augusztusának első hetében megrendezendő fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan a nemzetközi koncertélet meghatározó művészegyéniségeit látja vendégül Veszprémben.
részletek
A Zongora Karácsonya
A Zongora Karácsonya
2017. december 21.
Ünnepi muzsika a Steinway főszereplésével. Szóló, négykezes és zenekaros zongoramuzsika, valamint zongora-kíséretes kórusok Bach, Mozart, Liszt, Csajkovszkij és más szerzők műveiből. Közreműködnek: Veszprém Város Vegyeskara, a Mendelssohn Kamarazenekar és vendégként az Arabesque Balett Stúdió táncosai.
részletek
Kicsi Gesztenye Klub
Kicsi Gesztenye Klub
2017. december 17.
A Kicsi Gesztenye Klubban a gyerekek Lizával és barátaival, Kicsi Gesztenyével, Lufipofival, Olly-val és Napsugárral együtt kalandozhatnak a mindennapokban. A főszereplők különböző élethelyzetekben kalauzolják a kicsiket, segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva. Kicsi Gesztenye, Lufipofi, Olly és Napsugár karakterét a négy őselem, a föld, a levegő, a víz és a tűz ihlette: a kedves, jelmezes figurák, szellemes párbeszédekkel és sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennap élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket.
részletek
Dalok Párban - Kiscsillag Akusztik
Dalok Párban - Kiscsillag Akusztik
2017. december 12.
"Dalok párban... A témák? Elvágyódás, utazás, maradás, szerelem, szerelem nélkül. Egyedüllét, közös ügyek, no meg az ünnep, különös tekintettel a Karácsonyra. A farm ahol élünk (na jó az nem) de majd minden sorra kerül, amibe a dalok szövegírója Lovasi András belebotlott 30 éves pályája során. Minden témához két (van hogy három is) dal tartozik. Pont azért, hogy régi és új dalok találkozzanak, összevitatkozzanak és továbbgondolhassuk, hogy is van az igazán, amit egyszer már tudni vagy érezni véltünk."
részletek
Újra indul a Mendelssohn bérlet!
Újra indul a Mendelssohn bérlet!
2017. november 28.
Az évad első bérletes koncertjei november 28, és 29-én! Műsor: GLUCK, HÄNDEL, DONIZETTI zenekari művei, dalai, áriái Közreműködik: ROST ANDREA, Kossuth-díjas énekművész A műsorváltozás joga fenntartva! BÉRLET- ÉS JEGYÁRAK az 5 hangversenyre: Felnőtt bérlet: I. helyár: 18,000 Ft, II. helyár: 13,000 Ft, III. helyár: 10,000 Ft Diák/nyugdíjas bérlet: I. helyár: 15,000 Ft, II. helyár: 11,000 Ft, III. helyár: 8,000 Ft Jegy 1 koncertre: I. helyár: 4,000 Ft, II. helyár: 3,500 Ft, III. helyár: 3,000 Ft PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYIRODÁJÁBAN (a Színház főbejáratától jobbra – Óvári u. 2.) H–P 8:00–14:00, tel/ fax: (88) 422–440, E-mail: jegyiroda@petofiszinhaz.hu PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYPÉNZTÁRÁBAN (a Színház előcsarnokában), H–P 10:00–13:00 és 14:00–18:00, tel: (88) 424–235, HANGVILLÁBAN (Veszprém, Brusznyai u. 2.) Veszprémi Programiroda pultjánál, H–P 9:00–17:00 (ebéd- szünet: 12:30–13:00), tel.: (88) 889–179, E-mail: programirodajegy@hangvilla.com Tavalyi bérletek megújítása: november 7. (kedd) – november 20. (hétfő). FIZETÉSI MÓDOK: készpénz, bankkártya
részletek
DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik
DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik
2017. november 25.
Az izgalmas program olyan vendégzenészek kíséretében szólal majd meg, akik hangszerükkel a Bootsie-féle elektronikus világ szintézisére képesek. Hip-hop ütemek, scratch, elektronika, film- és népzenei elemek, valamint jazz… Mindezek mesteri elegye alkotja a húsz éve a pályán lévő DJ-producer, Bootsie számait, melyek közül kedvenceiből exkluzív átiratokat készített eredendően kifejezetten a Müpa közönségének, melyet azonban nagy szeretettel mutat be a Hangvilla látogatóinak is.
részletek
Kormos Anett, Mogács Dániel és a Szomszédnéni Produkciós Iroda a Hangvillában
Kormos Anett, Mogács Dániel és a Szomszédnéni Produkciós Iroda a Hangvillában
2017. november 22.
Dumaszínház: Three Stars címmel humorest a Hangvillában november 22-én, 19 órakor!
részletek
MINDEN JEGY ELKELT! - Honeybeast - SYMPHONEY turné 2017
MINDEN JEGY ELKELT! - Honeybeast - SYMPHONEY turné 2017
2017. november 16.
A Honeybeast a tavalyi nagy sikerű Erkel Színházban tartott Symphoney koncertjével országos turnéra indul idén, az őszi-téli koncertszezonban, amely 7 nagyvárost érint és 2018 februárjában ér utolsó állomásához. A zenekar a turnét stílusosan az otthonában, Szegeden, a Nemzeti Színházban kezdi, de részese lehet a jól ismert dalok szimfónikus megszólalásának még Debrecen, Miskolc, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr, hogy aztán a pécsi Kodály Központba csendüljön föl utoljára a Legnagyobb Hős nagyzenekari hangszerelésben. Az olyan Honeybeast-slágereket, mint a „Maradok”, az „Egyedül”, a „Hetes”, a „Bódottá” vagy az „Így játszom” ezúttal nagyzenekari kísérettel hallgathatjuk meg. A vendégzenészekkel kibővített zenekart tizenhat fős vonóskar, és egy női kórus segíti ebben. „A zenei élményre, a megszólalásra koncentrálunk, nem annyira a rockos bulik hangulatára. Maradandó zenei és vizuális élményt szeretnénk adni a közönségünknek, és megköszönni az eddigi támogatást ezzel a produkcióval, amelyhez hasonló, hatalmas projektünk még nem volt. Az egész csapat lázban ég, rengeteg próba és előkészület előzi meg a turnét. A jól ismert dalok mellett olyan nóták is felcsendülnek, melyeket a turnékon nem játszunk, mert intimebbek, a zajos bulikon nem működnének, viszont a közönség és mi is szeretjük őket.” – meséli a Honeybeast-dalok szerzője, Bencsik-Kovács Zoltán. Természetesen a hangtechnikára és a vizuálra is kiemelt hangsúlyt fektet a zenekar sok-sok meglepetéssel. ..
részletek
Gájer Bálint - a "magyar Michael Bublé" - a Hangvilla színpadán
Gájer Bálint - a "magyar Michael Bublé" - a Hangvilla színpadán
2017. október 29.
Gájer Bálint - Swing & Pop Nagy izgalommal készül veszprémi koncertjére Gájer Bálint. Talán kevesen tudják róla, hogy a „magyar Buble” Veszprémben érettségizett, sőt a város legendás sportágában, a kézilabdában is itt próbálta ki magát először. A kollégiumi évek alatt alapította Six on the beach nevű első zenekarát, mely a Patrióta Lokál rendszeres fellépője volt akkoriban. Sok év telt el azóta, a veszprémi gimnazistából a „swing hercege lett” Bálint, de a város szeretete megmaradt. Ezért is olyan fontos számára a október 29-i, veszprémi koncert. „Úgy alakult, hogy új lemezem anyagát, bár viszonylag gyakran játszom Veszprémben, még nem tudtam elhozni eddig a veszprémi közönségnek. Nagyon várom már, hogy az új dalaim itt is megszólalhassanak, de természetes, hogy a régi nagy kedvencek is helyet kapnak majd a repertoárban. Lesz egy két igazi zenei csemege is, például Szécsi Pál vagy Charlie egy-egy slágerét úgy dolgoztuk fel, hogy azok a mi műsorunkba illeszkedve egészen új, máshol nem hallható színezetet kaptak.”-árulta el Bálint. A legújabb "Swing ’n Pop" albumának lemezbemutató koncertjét 600 néző előtt, óriási sikerrel Budapesten tartotta meg Gájer Bálint. Ősszel a 8 tagú zenekarával egy vidéki lemezbemutató turnéra indul, melynek harmadik állomása lesz október 29-én a Veszprémi Hangvilla. A legújabb nagylemez dalai mellett, az "Egyszerű az élet" című Fonogram díjas albumának dalai és a swing műfaj legismertebb slágerei is hallhatók lesznek a koncerten
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK