Pénztár zárva
Pénztár zárva
2017. augusztus 24.
Kedves Vendégeink! Augusztus 24-én, csütörtökön a Veszprémi Programiroda jegypénztára zárva tart. Megértésüket köszönjük!
részletek
Pannon Várszínház jegypénztár
Pannon Várszínház jegypénztár
2017. augusztus 18.
Kedves Vendégeink! A Pannon Várszínház jegypénztára a szokásostól eltérően augusztus 18-án, pénteken 10:30 és 13:00 óra között zárva tart! Megértésüket köszönjük!
részletek
Ránki Dezső és a Keller Kvartett közös koncertje
Ránki Dezső és a Keller Kvartett közös koncertje
2017. augusztus 6.
Csajkovszkij nem hiányozhat az Auer nevével fémjelzett fesztiválról, hát még az a mű, melyet Auer Lipót mutatott be, vitt sikerre. Csajkovszkij szextettje a kiegészített Keller Kvartett előadásában csendül fel Veszprémben, abban a városban, ahonnan elindulva egész Európán át Szentpétervárig vezetett Auer karrierje. A Keller Kvartett a rendkívül gazdag magyar vonósnégyeskultúra egyik legismertebb reprezentánsa, nemzetközi versenyek győztese, több hanglemez nagydíj kitüntetettje. Szoros kapcsolatot ápolnak a zeneszerző Kurtág Györggyel, rendszeresen műsoron tartják szerzeményeit, de a hiteles műértelmezés folyamatában más szerzők partitúráit is tanulmányozzák együtt. S ha mindehhez hozzátesszük, hogy a koncert második felében Schumann csodálatos Esz-dúr zongoraötösében Ránki Dezső lesz a Keller Kvartett partnere, kivételes koncertre számíthatunk. Ránki Dezső évtizedek óta töretlenül, meggyőző erővel és hittel halad előre a saját maga által kijelölt úton, melynek állomásait, felejthetetlen élményt adó koncertjeit a világ számtalan hangversenytermének közönsége várja, élvezi.
részletek
Vadim Repin és a Mendelssohn Kamarazenekar augusztus 6-án!
Vadim Repin és a Mendelssohn Kamarazenekar augusztus 6-án!
2017. augusztus 6.
Az idei fesztivál zárókoncertjére a mai hegedűs-világ kivételes személyisége, Vadim Repin látogat Veszprémbe, hogy játékával tisztelegjen Auer Lipót emléke előtt. Maxim Vengerov mellett ő az, aki a veszprémi születésű Auer által megteremtett és világsikerre vitt orosz hegedűiskola leghíresebb megszemélyesítője napjainkban. A legfiatalabb művész ő volt, aki a Queen Elizabeth Nemzetközi Hegedűversenyt megnyerte, játékát tüzes szenvedély, kikezdhetetlen technika, költészet és érzékenység jellemzik. Repin lenyűgöző hangszeres tudása, szerénysége, és nyitottsága a válasz arra, miért is ő az egyik legismertebb hegedűművész ma a világon. Veszprémi koncertjén Prokofjev g-moll hegedűversenyével lép színpadra, kezében az egykor Pierre Rode által használt, 1733-ban készült Stradivariussal. Yehudi Menuhin szavai jutnak az eszünkbe, aki a fiatal Repint hallva így nyilatkozott: „A legtökéletesebb hegedűs, akit valaha hallottam.”
részletek
Frankl Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar augusztus 5-én!
Frankl Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar augusztus 5-én!
2017. augusztus 5.
Ünnep ez a koncert, a magyar előadóművészet, ezen belül a zongoraművészet, a méltán híres magyar zenei képzés ünnepe. Olyan – Magyarországon ritkán hallható – művész ül a zongorához ugyanis, aki évtizedek óta a színpadról közvetíti azt a nemes magyar hagyományt, amin nevelkedett. Viszi tovább a Dohnányi Ernő, Fischer Annie, Vásáry Tamás által is képviselt kultúrát, saját művészetével élteti tovább ezt a gazdag hagyatékot. Bár fiatal kora óta külföldön – először Párizsban, majd Londonban – él, az egész világ tudja, hogy honnan indult, s milyen útravalót kapott a Liszt által alapított Zeneakadémiától. Frankl Péter azok közé az igaz művészek közé tartozik, akik számára a természetes előadásmód és az egyéni hang együttes jelenléte a zenélés alappillére. Nem tartozott soha semmilyen irányzathoz, interpretációit hallgatva az első pár ütem után egyszerre ismerjük fel a zeneszerzőt is, és őt, az előadóművészt is. A zenei uniformizálódás ellen professzorként is sokat tesz, ezért is fogadta el a Yale Egyetem meghívását.
részletek
A világhírű Ray Chen a Hangvilla színpadán!
A világhírű Ray Chen a Hangvilla színpadán!
2017. augusztus 4.
Ray Chen igazi „modern” művész. Gondolatairól, ötleteiről videókat készít, melyeket azonnal meg is oszt, szeret felfedezéseket tenni. Nincsenek titkai zenélés közben sem. Minden hang mögött ott érezzük az egyediséget, de a meggyőződést és az őszinte örömöt is. Mondhatjuk úgy is: épp ezek az ő titkai. Nem is csoda, hogy ekkora rajongótábora van, magával ragadó egyénisége minden koncertlátogatóra óriási hatással van. És akkor nem beszéltünk még hangszeres felkészültségéről! Egész fiatalon megnyerte a legnehezebbnek számító Queen Elizabeth Nemzetközi Hegedűversenyt.
részletek
“Másik évszakok” - Aleksey Igudesman és a Mendelssohn Kamarazenekar
“Másik évszakok” - Aleksey Igudesman és a Mendelssohn Kamarazenekar
2017. augusztus 3.
„A viccet komolyan kell venni, a komolyzenében pedig meg kell találni a humort” – vallja Aleksey Igudesman, aki kijárta a klasszikus hegedűiskolát, de komponál és vezényel is. A humort olyannyira komolyan veszi, hogy fellépésein – ahol gondosan felépített paródiákkal, zenei tréfákkal, viccekkel „támad” – a közönség a szó szoros értelmében dől a nevetéstől. Tehetségben persze nincs hiány, azonban zenei műveltségéről is tanúskodik a tény: pár mozdulattal és pár hanggal úgy figurázza ki pl. Mozart stílusát, hogy az nemhogy nem bántó, de a legtalálóbb is, amit eddig hallottunk. Ehhez elengedhetetlen a klasszikus zeneirodalom beható ismerete, de nekünk mégsem kell zeneértőnek lennünk ahhoz, hogy jól szórakozzunk. Fontos megemlíteni: soha nem a zenéből, hanem csak a zenével csinál viccet! S bár maga Igudesman remek színészi képességek birtokában van, koncertjein többször szerepelt már többek között a speciális humorérzékéről ismert John Malkovich amerikai színész, de Joshua Bell és Gidon Kremer hegedűművészek is. Egy biztos: a legkomolytalanabb estén a legkomolyabb humor vár ránk Igudesman közreműködésével.
részletek
Újra Auer Fesztivál Veszprémben!
Újra Auer Fesztivál Veszprémben!
2017. augusztus 2.
Újra Auer Fesztivál Veszprémben! 2017. augusztus 2–6. Idén immár harmadik alkalommal rendezik meg Veszprémben a világhírű, veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére az Auer Fesztivált, augusztus 2–6 között. A rendező Mendelssohn Kamarazenekar célja Veszprém gyönyörű városába elhozni azokat a művészeket, akik a klasszikus zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel. Az idei meghívottak sorát Vadim Repin vezeti, aki a veszprémi Auer Lipót által alapított világhíres orosz hegedűiskola élő hagyományának egyik legkiválóbb reprezentánsa. Veszprémbe érkezik Ray Chen, a legfiatalabb hegedűs generáció jeles képviselője, akit rajongótábora különleges felfedezésektől izgalmas koncertjei miatt az egész világon követ. Itt lesz Suyoen Kim, német-taiwani hegedűművész, aki Bach-szólóestet ad a Szent Mihály Bazilikában. Ránki Dezső közreműködésével fellép a Keller Vonósnégyes, de a fesztivál vendégművészei között üdvözölhetjük Frankl Péter zongoraművészt is, aki Beethoven G-dúr zongoraversenyét fogja előadni a fesztivál rezidens zenekara, a Mendelssohn Kamarazenekar társaságában. A fesztivál nyitókoncertjét a – Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István gordonkaművész által alapított – Auer Trió adja, előadásukban Schubert és Csajkovszkij műveit hallhatja majd a közönség. A legfiatalabbak is jelen lesznek az Auer fesztiválon: a sikert-sikerre halmozó veszprémi Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekart és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karrierirodája által támogatott fiatal tehetségeket is a fellépők között találjuk. A swing és a jazz is képviselteti magát idén: Tcha Limberger a Canarro együttessel muzsikál majd, de lesz még egy különlegesség: az elképesztő színészi, hegedűművészi és komikusi tehetséggel megáldott Aleksey Igudesman koncertje, aki a komolyzene és a veleszületett komolytalanság speciális keverékét mutatja majd be szintén a Mendelssohn Kamarazenekarral. A fesztivál révén Auer Lipót, aki ragyogó művészetével, tudásával Veszprémből indulva ragyogta be az egész világot, most világhírűvé teszi Veszprémet is. Töltsük együtt zenével ezeket az estéket az idén is! Auer fesztivál, augusztus 2–6-ig, Veszprémben!
részletek
Viktoria Podolszkaja által vezetett ARABESQUE Balett-Stúdió növendékeinek Gálaműsora
Viktoria Podolszkaja által vezetett ARABESQUE Balett-Stúdió növendékeinek Gálaműsora
2017. június 17.
Viktoria Podolszkaja diplomás klasszikus balett oktató és a Képesség és Tehetségfejlesztő Művészeti Magániskola növendékeinek évadzáró gálaműsora. Az eseményen fellépnek a Bóbita Óvoda és a Csillag úti Óvoda balettos óvodásai is.
részletek
Családi koncert 2017
Családi koncert 2017
2017. június 11.
Veszprém Város Vegyeskarának kóruscsaládja hagyományos évadzáró nyárköszöntő hangversenye. A vidám, sok közös énekléssel tarkított műsorban fellép Veszprém Város Vegyeskara, Vokálja, a "Dúdoló" népzenei műhely és a Kőris zenekar. Szeretettel várunk minden dalos barátot – köszöntsük muzsikával a nyarat! Jegyár: 1.000,- Ft.
részletek
Rendezvények
Összes rendezvény
×
Hírlevél
PARTNEREK